Oktagon 24: Zápas večera? Po troch tesných kolách víťazí Brož

Daniel Stankovič|29. máj 2021 o 20:18 (aktualizované 29. máj 2021 o 20:20)

Outsider prekvapil.

BRNO. Weltrová divízia ponúkne porovnanie domáceho Miroslava Broža (9-3 MMA) a nemeckého bojovníka Christiana Jungwirtha (9-3 MMA).

1. kolo

Miroslav Brož otvára súboj lowkickom, po ktorom si obaja bojovníci v strede oktagonu vymenil zopár úderov. Jungwirth je posadný na zem po háku českého bojovníka! 

Brož pokračuje v tempe, avšak ani jeho súper sa nehodlá v postoji vzdať. Výmena pripominajúca krčmovú prestrelku je ukončená potom, čo Brož odchádza do bezpečia. Viac než na techniku obaja stavajú na svoje srdce a tvrdú bradu. 

Dobré ponorenie Jungwirta, ktorý si pripisuje úspešný takedown.

2. kolo

Po statickejšej úvodnej minúte môžeme očakávať opatrnejšie kolo. Presnejším zápasníkom v postoji sa zdá byť Brož, Jungwirth sa ťažko dostáva k svojej hre. Neúmyselný kop do slabín Broža prerušuje súboj.

Brož pôsobí ako úplne iný bojovník, na rozdiel od minulých zápasov je dnes verný postoju a v žiadnom prípade sa nebojí vrhať aj nebezpečných výmen. Náročné kolo na bodovanie, každý bojovník niečo trafil.

Evidentným sa stáva zdvihák Broža, ktorý netrpezlivo čaká skoro v každej kombinácii na bradu súpera, zatiaľ však nenašiel svoj cieľ.

3. kolo

Fyzička nerobí problém ani jednému a my sme tak svedkami aj v poslednej päťminútovke zaujímavej akcie. Jungwirth mení guardy, pokúša sa strhnúť Broža, ten ale hovorí jasné nie. 

Jungwirth zatiaľ presnejším, tvrdá kombinácia hákov, Brož je pritlačený na pletive. Napriek tomu, že vyzýva súpera k ďalším úderom je nemecký zápasník opatrný a čaká na vhodnú chvíľu. 

Posledných tridsať sekúnd patrí úderom Jungwirtha. Aj po poslednom kole je ťažko tipovať víťaza, jasné je, že jeden zo zápasníkov bude mať hlavu v smútku, pretože obaja nechali dnes večer v oktagone "všetko".

Výsledok: Po troch kolách na body víťazí Miroslav Brož (30-28 Jungwirth, 2x 29-28 Brož)

Slová víťaza: Na výsledku mi až tak nezáležalo, chcel som bojovať. Myslel som si, že som skvelo kondične pripravený, avšak Jungwirth išiel aj v treťom kole veľmi dobre. Ďakujem tímu a fanúšikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 24: Zápas večera? Po troch tesných kolách víťazí Brož