Oktagon 23: Tak to bol vyčerpávajúci súboj. Sériu prehier napokon prelomil Matouš Kohout

Matouš Kohout sa raduje z vybojovanej výhry.
Matouš Kohout sa raduje z vybojovanej výhry. (Zdroj: Oktagon.tv)
Adrián Mečiar|1. máj 2021 o 19:33

Ani bodoví rozhodcovia sa úplne nezhodli.

BRNO. Matouš Kohout a Jan Široký mali identickú motiváciu, ktorou bolo prerušenie smolnej série prehier. Avšak to sa mohlo podariť len jednému z nich.

1. kolo

Očakával sa prevažne postojársky duel, no súboj otvára úspešný takedown zo strany Širokého. Tomu sa ale aspoň zatiaľ nedarí získať kontrolu, Kohout dobre pracuje a vstáva, lenže Široký je na ňom naďalej nalepený na pletive.

Obraz sa už dve minúty nemení, sme svedkami vyčerpávajúceho "naťahovania" na pletive. Tak predsa, Široký to skúša znova a tentoraz to pre neho vyzerá o čosi lepšie, zápas prenáša na zem. Kohout sa nemieni vzdať, stále je aktívny, no Široký už kontroluje pozíciu. 

Ostáva 30 sekúnd, Kohout v závere vstáva. Päť minút je za nami, Široký vyzerá celkom unavene. Bolo to skutočne fyzicky náročné kolo, tak uvidíme, ako sa to premietne v ďalšom priebehu duelu.

2. kolo

Kohout je v úvode druhého kola aktívnejší, poľahky prečítal Širokého pokus o takedown a ostávame v postoji.

Tvrdý lakeť v klinči zo strany Kohouta, ale Širokého to nevyviedlo z miery a prichádza ďalší takedown. Toto Jan Široký veľmi potreboval. A pozor, nepríjemné údery, Široký spustil dobrý ground-and-pound.

Každopádne, Kohout tieto ťažké sekundy prečkal a snaží sa vstať. Situácia sa bleskovo otočila, Kohout kontroluje svojho súpera pre pletive. 

Máme za sebou aj druhé kolo a na oboch je jednoznačne vidieť, že toho majú plné zuby. Naozaj mimoriadne vyčerpávajúci duel, ktorý môže rozhodnúť práve, kto si siahne na hlbšie dno svojich síl.

3. kolo

Na začiatku tretieho kola je presnejší Kohout a Široký zažíva obrovskú krízu. Kohout chce ukončiť duel pred limitom, čakanie na verdikt bodových rozhodcov môže byť zradné.

Určite sa nedá povedať, že Široký je bez šance. Ukazuje to, čo je pre neho povestné, veľké srdce. V tomto prípade sa však ocitá v tej nevýhodnej pozícii, Kohout ho kontroluje na zemi. Na časomiere svieti 90 sekúnd.

Posledné desiatky sekúnd, Široký vstáva. Pokračujeme v klinči a je tu záverečný klaksón. O víťazovi rozhodnú bodoví arbitri. Je jasné, že jedna strana bude veľmi sklamaná.

Ani bodoví rozhodcovia sa nezhodli, máme tu split decision. A šťastnejší je nakoniec Matouš Kohout!

Výsledok: Matouš Kohout poráža Jana Širokého na body (split decision, 2x 29-28 Kohout, 1x 29-28 Široký)

Slová víťaza: Kohout súhlasí s tým, že zrejme rozhodlo druhé kolo. V tom ležal na zemi, no aj zo spodnej pozície sa snažil byť aktívnejší než Široký.

Kohout očakával súboj v postoji, no tón zápasu zrejme udal súperov úvodný takedown. Ďalej si Kohout pýta miestenku na turnaj, ktorý sa v lete odohrá na pražskej Štvanici.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 23: Tak to bol vyčerpávajúci súboj. Sériu prehier napokon prelomil Matouš Kohout