Juraj Sagan zlomil bicykel: Kto neriskuje, nevíťazí

Juraj Sagan.
Juraj Sagan. (Autor: SITA)
SITA|13. sep 2018 o 12:43

Prológ Okolo Slovenska vyhral Luxemburčan Jungels.

POPRAD. Juraj Sagan bol až šiesty najlepší Slovák vo výsledkoch úvodného prológu na 62. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Zatiaľ čo jeho mladší krajan a zároveň tímový kolega z Bora-Hansgrohe Erik Baška finišoval v krátkom úvode pretekov na okruhu v centre Popradu na 14. mieste, staršiemu z bratov Saganovcov patrila v konečnom poradí 56. priečka.

Na víťaza Boba Jungelsa stratil 9 sekúnd.

Quick-Step prekonal vlastný rekord

Dominantné postavenie cyklistov tímu Quick-Step Floors v popradskom prológu pretekov Okolo Slovenska malo aj rekordnú príchuť.

Luxemburčan Bob Jungels dosiahol na 1,6 km dlhej trati v centre Popradu rekordné 62. víťazstvo svojho tímu v tejto sezóne.

Znamená to, že pretekári tohto belgického zoskupenia prekonali svoj vlastný rekord zo súťažného ročníka 2015, keď dosiahli 61 triumfov na profesionálnej úrovni na ceste.

Po páde naštastie bez zranenia

Na ceste za lepším výsledkom J. Sagana limitoval aj pád z rozjazďovania, keď dokonca zlomil svoj bicykel.

"V jednej zo zákrut mi to ´ustrelilo´, keď som si skúšal rýchlosť v pretekovom tempe. Tá zákruta bola opačne klopená a vynieslo ma to tam.

Našťastie, nemám nič zlomené okrem bicykla," uviedol Juraj Sagan pre slovenské médiá v Poprade a k tejto téme ešte krátko dodal: "Taká je cyklistika. Kto neriskuje, nevíťazí."

Po stredajšom podvečernom predkrme v uliciach Popradu čaká vo štvrtok na pelotón Okolo Slovenska prvá zaťažkávacia skúška.

Etapa z Popradu do Štrbského Plesa (164,4 km) povedie cez 24 miest a obcí na severovýchode Slovenska a jej súčasťou bude 7 vrchárskych prémií (Horný Smokovec, Magurské sedlo, Hanušovské sedlo, Osturňanské sedlo, Vyšné Hágy, 2x Štrbské Pleso).

Šprintéri budú mať šancu predviesť sa na rýchlostných prémiách v Spišskej Belej, Tatranskej Lomnici a Štrbe. V etape sa očakáva útok na popredné priečky celkového poradia najmä v podaní pretekárov dvoch tímov elitnej WorldTour v pelotóne - Bora-Hansgrohe a Quick-Step Floors.

"Quick-Step je v superforme, tak to necháme na nich trošku," podotkol Juraj Sagan. Štvrtková 1. etapa má štart o 12.30 h v Poprade a vyvrcholí krátko pred 17.00 h dojazdom do Štrbského Plesa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Juraj Sagan zlomil bicykel: Kto neriskuje, nevíťazí