Ohlasy na Hingisovej odchod - Rozprávka bez happyendu

SITA|2. nov 2007 o 16:27

ZÜRICH 2. novembra (SITA) - Ohlasy svetových médií na vo štvrtok verejne ohlásený koniec kariéry švajčiarskej tenistky Martiny Hingisovej:


The Sun (Angl.): "Spôsob, akým Hingisová prezentovala svoj koniec kariéry spojený s pozitívnym nálezom na kokaín, definitívne kompromituje túto skvelú hráčku pred celým tenisovým svetom. V Hingisovej prejavoch mimo kurtov bolo stále niečo zo správania sa "hlúpej kozy". Rada a často flirtovala so športovcami a potom bol zrazu koniec. Jej súčasný postoj vrhá obrovský tieň na jej kariéru."


Le Figaro (Fr.): "To, čo povedala Hingisová pred novinármi, vyznieva dosť komicky. Na jednej strane sa nechce celý rok naťahovať s dopingovými komisármi, hoci je presvedčená o svojej nevine, na druhej strane nemieni počkať na to, kým sa jej zlepší zdravotný stav a končí kariéru. Ako si teraz máme vysvetliť jej slová zo začiatku leta tohto roku o náraste motivácie po návrate na kurty po zranení chrbta? Vtedy sme písali o tom, ako Martina získala novú guráž pobiť sa s najlepšími hráčkami sveta. Čo máme písať


Bild (Nem.): "Bola najlepšou na svete. Teraz je však úplne dolu. A s ním aj celý tenisový svet, ktorý jej fandil. Už nikdy viac ´Swiss Miss´. Nestihli sme sa ani poďakovať."


MF DNES (ČR): "Hingisovej našli v tele kokaín. Sú rozprávky, ktoré nemajú šťastný koniec. Práve vo štvrtok sa jeden taký príbeh zavŕšil. Volal sa: ´O usmievavej tenisovej princeznej Martine Hingisovej´".


La Repubblica (Tal.): "Hingisová zdôvodňovala svoje rozhodnutie skončiť, ale odpovedí na najdôležitejšie otázky sme sa nedočkali. Prečítala iba vyhlásenie a detaily neuviedla. Žeby skrývala niečo, čo sa nemalo dostať na verejnosť?


New York Times (USA): "Dopingový prehrešok len urýchlil Hingisovej rozhodnutie skončiť. Bola to skvelá hráčka, ale tenisovému svetu zas až tak nedominovala. Bola len šampiónkou na preklenutie obdobia medzi Steffi Grafovou a sestrami Williamsovými. Radšej sa rozlúčila teraz, akoby musela čakať dva roky po predpokladanom treste za doping."


CNN (USA): "Hingisová bola u fanúšikov obľúbená pre jej priateľskú povahu a pekný tenisový prejav na dvorcoch. Bola to však občas aj hráčka s prívlastkom kontroverznosti. Vo finále Roland Garros 1999 po prehre so Steffi Grafovou obvinila čiarových rozhodcov z nefér prístupu a dvorec opúšťala so slzami v očiach nahnevaná na celý svet."


Blick (Švajč.): "Rozprávka bez happyendu. Ako 14-ročná ohromilo celý svet dievčatko, ktoré narábalo s raketou ako najlepšie profesionálky, v 27 rokoch pôsobí ako tragikomická figúra."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ohlasy na Hingisovej odchod - Rozprávka bez happyendu