Bolo to epické finále. Djokovič je tenisový mimozemšťan (ohlasy médií)

Roger Federer (vľavo) a Novak Djokovič na ilustračnej fotografii.
Roger Federer (vľavo) a Novak Djokovič na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. júl 2019 o 09:23

Pozrite si ohlasy médií na triumf Novaka Djokoviča vo finále Wimbledonu 2019.

WIMBLEDON. Ohlasy svetových médií na triumf srbského tenistu Novaka Djokoviča vo finále wimbledonskej dvojhry proti Rogerovi Federerovi.

Zurnal.rs (Srb.): "História, história, história! Novak Djokovič triumfoval v najdlhšom finále histórie a je prvý po 71 rokoch, komu sa podarilo vyhrať, keď odvrátil dva mečbaly."

Kurir.rs (Srb.): "Novak Djokovič je tenisový mimozemšťan! Vo finále Wimbledonu čelil 'neprekonateľnej úlohe', no nakoniec dokázal zdolať Rogera Federera. Bolo to epické finále plné emócií."

ESPN (USA): "Novak Djokovič zdolal Rogera Federera v epickom päťsetovom finále a získal piaty titul. Ako prvý muž od roku 1948 dokázal odvrátiť dva mečbaly a stal sa víťazom."

La Gazzeta dello Sport (Tal.): "Djokovičov 16. grandslamový titul prišiel po nezabudnuteľnom finále, ale poznačilo ho niekoľko chýb Federera v kľúčových pasážach zápasu."

BBC (V. Brit.): "Každý, kto by sa pozrel iba na štatistiky tohto zápasu, by nechápal, ako mohol vyhrať Djokovič. Federer bol lepší v bodoch z prvého podania, víťazných úderoch, esách, využitých brejkbaloch, víťazných hrách i loptičkách."

L'Equipe (Fr.): "Boli proti nemu diváci, no Djokovičovi sa v najdlhšom finále histórie podarilo vystúpiť na vrchol. V nezabudnuteľnom zápase zdolal Rogera Federera a získal svoj piaty titul."

idnes.cz (ČR): "Epochálne finále vo Wimbledone. Djokovič v dráme zdolal Federera. Poriadne sa nadrel, bol kúsok od vyradenia, ale nakoniec to dokázal."

Wimbledon 2019: Novak Djokovič - Roger Federer (finále): fotogaléria

15.7.2019

Blick.ch (Švaj.): "Šialenstvo! Roger Federer stratil dva mečbaly a v epickom päťsetovom finále prehral s Novakom Djokovičom."

Sport.ch (Švaj.): "To bola ale dráma. To bolo divadlo. A trpký koniec pre Rogera Federera. V piatich setoch finále Wimbledonu ho nakoniec zdolal Novak Djokovič."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Bolo to epické finále. Djokovič je tenisový mimozemšťan (ohlasy médií)