Ruky sa jej netriasli. Možno to bol problém, vraví Barteková

Danke Bartekovej olympiáda v Riu de Janeiro vôbec nevyšla.
Danke Bartekovej olympiáda v Riu de Janeiro vôbec nevyšla. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|12. aug 2016 o 20:18

Márne hľadala príčiny, ale na nič neprišla. Streľbe na skeet Danka Barteková neobhájila bronzovú medailu z olympijských hier v Londýne. V Riu sa jej neradilo už v kvalifikácii. „Na strelnicu som prišla s tým, že už ma nemá, čo prekvapiť. Bohužiaľ, prekvapilo,“ tvrdila.

RIO DE JANEIRO. Slovenskí strelci patria vo svete medzi špičku. Na šampionátoch i svetových pohároch sa im darí. Medaily vybojovali na troch predchádzajúcich olympiádach. V Riu sa však táto úspešná séria skončila. Strelci sa po šestnástich rokoch opäť vrátia z hier bez medaily.

V skeete neuspela Danka Barteková. V kvalifikácii jej ušlo až jedenásť terčov a obsadila 16. miesto z 21 skeetarok.

„Je to pre mňa veľké sklamanie, pritom technicky som strieľala veľmi dobre. Už dávno mi nešli tak dobre prvé výstrely. Ale výsledok - 64 terčov - je veľmi zlý,“ vravela Barteková.

V Londýne pri ceste za bronzovou medailou zasiahla v kvalifikácii 70 terčov. V Riu stačilo na postup do rozstrelu o finále aj o jeden menej.

Zásahy neprišli

„Neviem, kde bol problém. Bola som oddýchnutá, pozitívne naladená. Aj po prvej položke bolo všetko v poriadku, pretože som mala dobré zásahy. Všetko fungovalo, len presné trefy neprichádzali," pokračovala slovenská strelkyňa. 

"Ani nervózna som nebola. Keď to preženiem, možno to bola tá chyba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ruky sa jej netriasli. Možno to bol problém, vraví Barteková