Odveta medzi Joshuom a Ruizom sa bude konať v Saudskej Arábii

Adrián Mečiar|9. aug 2019 o 02:00

Dočkáme sa očakávanej boxerskej odvety.

Tímy Anthonyho Joshuu a Andyho Ruiza Jr. celé týždne dolaďovali detaily veľkej odvety. Podľa britských médií je už všetko dohodnuté a čaká sa len na oficiálne oznámenie.

V prvom dueli medzi Joshuom a Ruizom sa zrodilo obrovské prekvapenie. Ruiz, náhrada za pôvodného Joshuovho súpera Jarrella Millera, bol veľkým outsiderom a fanúšikovia pred súbojom v súvislosti s ním riešili len to, koľko kôl so šampiónom vydrží. Ruiz ale všetkým ukázal, že ho neradno podceňovať.

Joshua celkovo štyrikrát putoval k zemi. Bol to pritom Joshua, kto ako prvý zaznamenal v zápase knockdown. Brit sa ale nechal ukolísať svojím úvodným úspechom a v ďalšom priebehu na to doplatil.

Joshuov manažér Eddie Hearn ihneď po zápase hovoril o odvete, ktorú si britský šampión právom zaslúži. Predmetom diskusií bolo dlho najmä dejisko súboja. Oba tímy sa dohodli na neutrálne pôde, no v hre zostávalo viacero možností.

Dejiskom duelu bude napokon 7. decembra Riyadh. Hlavné mesto Saudskej Arábie porazilo v konečnom výbere Dubaj, a to aj vďaka údajnému štedrému príspevku organizátorom vo výške 100 miliónov dolárov. Informáciu ako prvý priniesol denník The Telegraph.

V hre budú tituly IBF, WBA a WBO, ktorých držiteľom je v súčasnosti Mexičan Ruiz. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Odveta medzi Joshuom a Ruizom sa bude konať v Saudskej Arábii