Odevná firma žiada od cyklistickej únie 2 milióny dolárov

(Autor: TASR/AP)
SITA|5. nov 2012 o 10:40

Značka Skins finančne podporovala cyklistické tímy od roku 2008, obliekla napríklad reprezentáciu USA na olympijských hrách v Londýne.

LONDÝN. Austrálska odevná spoločnosť Skins pohrozila Medzinárodnej cyklistickej únii (UCI) žalobou, za poškodenie dobrého mena žiada dva milióny amerických dolárov.

Vedenie svetovej cyklistiky je podľa nej zodpovedné za negatívny dopad dopingového škandálu okolo Lancea Armstronga.

"Skins podľahla ilúzii, že svetová cyklistika podstúpila v súvislosti s dopingom radikálnu reformu. Všeobecne známe skutočnosti priniesli sklamanie a pocit zrady týchto legitímnych očakávaní," uviedla švajčiarska právnická kancelária, ktorá Skins zastupuje. Člen tímu právnikov Cedric Aguet vyhlásil, že prístup UCI ku kauze Armstrong viedol k "úplnej strate dôvery verejnosti v profesionálnu cyklistiku, čo poškodilo Skins".

UCI potrestala Lancea Armstronga doživotným dištancom a anulovala všetky jeho výsledky od augusta 1998 vrátane siedmich prvenstiev na Tour de France v rade. Konala však až na základe výsledkov vyšetrovania Antidopingovej agentúry USA (USADA).

Firma Skins je sponzorom cyklistickej asociácie Austrálie (Cycling Australia), USA (USA Cycling), podporuje tiež tímy Rabobank, Europcar, Telekom a novozélandský BikeNZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Odevná firma žiada od cyklistickej únie 2 milióny dolárov