Od postu svetovej jednotky ju delila výhra. Kerberová vo finále neuspela

Mohla byť novou svetovou jednotkou. Kerberová vo finále prehrala s Plíškovou.
Mohla byť novou svetovou jednotkou. Kerberová vo finále prehrala s Plíškovou. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. aug 2016 o 23:06

Prehrala druhý finálový zápas za osem dní. Kerberová neuspela v Riu ani v Cincinnati.

WTA Cincinnati - finále:

Karolína Plíšková (ČR-15) - Angelique Kerberová (Nem.-2) 6:3, 6:1 za 63 minút 

CINCINNATI. Česká tenistka Karolína Plíšková nasadená ako pätnásta zvíťazila nad nemeckou dvojkou predmetného podujatia i singlového renkingu Angelique Kerberovou za 63 minút jasne 6:3, 6:1 v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v americkom Cincinnati (dotácia 2,804 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf).

Znamená to, že Američanka Serena Williamsová bude aj v pondelok 22. augusta figurovať na vrchole svetového rebríčka.

Ak by Kerberová získala v Lindner Family Tennis v Cincinnati titul, posunula by sa pred ňu.

Dvadsaťosemročná ľavoruká hrdinka januárových melbournských grandslamových Australian Open Kerberová neuspela v druhom finále za osem dní. Na OH v Riu de Janeiro ju v dueli o singlové zlato prekonala Portoričanka Mónica Puigová. 

"V prvom rade gratulujem ´Angie´ k tomu, ako si celý tento rok skvele počína. Myslím si, že si zaslúži stať sa jednotkou. Azda sa dočká už čoskoro," skonštatovala Kar. Plíšková, citoval ju blog Tenisovej asociácie žien. 

"Blahoželám Karolíne k úžasnému týždňu. Dnes zahrala tiež veľmi dobre. Ďakujem môjmu tímu, že ma sústavne podporuje a tlačí k tvrdej robote," vyhlásila na slávnostnom ceremoniáli Kerberová. 

Plíšková pózuje s víťaznou trofejou.
Plíšková pózuje s víťaznou trofejou. (Autor: TASR/AP)

Zverenkyňa Torbena Beltza Kerberová sa mohla stať druhou Nemkou na vrchole hodnotenia po legendárnej Steffi Grafovej, ktorá sa premiérovo objavila sa čele 17. augusta 1987 a naposledy bola takto vysoko 30. marca 1997.

Dovedna panovala 377 týždňov, čo je rekord pred Američankou Martinou Navrátilovou (332) a spomenutou Serenou (306).

Kerberová by bola 22. rôznou líderkou renkingu, prvou novou od 30. januára 2012, keď sa to podarilo Bieloruske Viktorii Azarenkovej. 

"Všetci o tom renkingu hovorili... Ak sa to niekedy udeje, tak sa to udeje. Ja sa nechcem dostávať pod priveľký tlak. Zažívam zatiaľ úžasný rok a ten sa ešte neskončil. Budem úprimná: v tejto chvíli som fakt vyčerpaná. Mám za sebou veľké vypätie a veľa zápasov počas ostatných troch týždňov, veľa cestovania," podotkla Kerberová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Od postu svetovej jednotky ju delila výhra. Kerberová vo finále neuspela