Od júna 2008 trénerom Rosenborgu Švéd Hamrén

SITA|28. dec 2007 o 13:02

TRONDHEIM 28. decembra (SITA, AFP) - Vedenie nórskeho prvoligového futbalového klubu Rosenborg Trondheim, dres ktorého oblieka aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Sapara, už našlo náhradníka ...

TRONDHEIM 28. decembra (SITA, AFP) - Vedenie nórskeho prvoligového futbalového klubu Rosenborg Trondheim, dres ktorého oblieka aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Sapara, už našlo náhradníka za trénera Knuta Töruma. Mužstvo zo štadióna Lerkendal bude od 1. júna 2008 viesť švédsky kormidelník Erik Hamrén, ktorý s Rosenborgom podpísal vo štvrtok dvojročný kontrakt. Päťdesiatročný Hamrén je v súčasnosti trénerom lídra dánskej najvyššej súťaže Aalborg BK a do Trondheimu príde až po skončení aktuálneho ročníka. "Je to pre mňa veľká výzva. Rosenborg je klub s obrovskou tradíciou, ktorý je rešpektovaný aj v Európe. Verím, že v roku 2008 budem dvakrát bojovať o majstrovský titul - na jar s Aalborgom a na jeseň v Trondheime," povedal Hamrén pre internetovú stránku 20-násobného nórskeho majstra. V Dánsku sa totiž hrá ligová súťaž klasickým systémom jeseň - jar, kým v Nórsku je to opačne.

Tridsaťšesťročný Törum odstúpil zo svojej postu ešte v októbri tohto roku napriek výborným výkonom jeho zverencom v aktuálnej edícii Ligy majstrov. V domácej lige totiž Rosenborg skončil až na piatom mieste. Po Törumovi prevzal trénerskú taktovku jeho dovtedajší asistent Trond Henriksen, ktorý povedie mužstvo až do júna budúceho roku.



aa;ko;mx

Nachádzate sa tu:
Domov