Slováci majú veľkú šancu na medailu. Pôjdem aj tímovú súťaž, hovorí Velez-Zuzulová

Veronika Velez-Zuzulová sa objíma s Petrou Vlhovou po pretekoch v Záhrebe, ktoré vyhrala a v ktorých jej mladšia krajanka skončila druhá. Tento výsledok sa však vôbec nemusel udiať.
Veronika Velez-Zuzulová sa objíma s Petrou Vlhovou po pretekoch v Záhrebe, ktoré vyhrala a v ktorých jej mladšia krajanka skončila druhá. Tento výsledok sa však vôbec nemusel udiať. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|9. feb 2017 o 10:06

V tímovej súťaži v rámci majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní budú štartovať najlepší slovenskí pretekári.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarska výprava má na majstrovstvách sveta v St. Moritzi ďalšiu príležitosť na veľký úspech.

V tímovej súťaži družstiev, ktorá sa pôjde v utorok 14. februára, by mali štartovať Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová a bratia Adam a Andreas Žampovci.

Po dlhotrvajúcich ťažkostiach Adama Žampu s boľavým členkom sa zdalo, že v tímovej súťaži Slováci nepostavia najsilnejší výber.

Pád Adama Žampu v super-G:

Starší z bratov Žampovcov sa rýchlo vyliečil a v stredu absolvoval preteky v super G, v ktorých nešťastne spadol.

„Cítim sa, akoby som absolvoval v ringu tri kolá proti McGregorovi. Mám dosť udretú tvár. Tiež mám narazený bok, aj päta je silno narazená,“ povedal Žampa.

Medailová šanca Slovákov

Velez-Zuzulová sa v tom istom čase pripravovala vo Švajčiarsku. „Mám dva plány. Ak sa rozhodne Adam súťažiť, prídem do St. Moritzu už na tímovú súťaž. Ak nie, pôjdem až slalom,“ naznačila v stredu.

Skúsená slovenská lyžiarka ešte nemá z majstrovstiev sveta žiadnu medailu. Tímovú súťaž berie ako veľkú príležitosť na jej získanie.

„S Petrou sme pripravené. V Štokholme sme si vyskúšali paralelný slalom. Neviem, ako sú na tom chlapci, ale ak by sme štartovali a každý podá svoje maximum, máme šancu na medailu,“ dodala.

Vlhová nekalkuluje

Vlhová sa na atraktívnej tímovej súťaži chcela zúčastniť bez ohľadu na to, či budú štartovať bratia Žampovci, či Velez-Zuzulová.

„My pôjdeme na sto percent,“ reagoval jej brat a člen tímu Boris Vlha.

Slovenská výprava už dávnejšie podala na súťaž zmiešaných družstiev prihlášku. Konkrétne mená stačí nahlásiť 24 hodín pred pretekmi.

„Momentálne sme nastavení tak, že postavíme najsilnejší tím,“ uviedla koordinátorka slovenskej výpravy Darina Kubeková.

Vo štvrtok ráno túto informáciu potvrdila aj Velez-Zuzulová. „Pôjdem aj tímovú súťaž.“

Tímová súťaž pozostáva z paralelných slalomových jázd, v ktorých sa predstavia štyria lyžiari z každej krajiny, dve ženy a dvaja muži.

Vo vyraďovacom systéme od osemfinále po finále víťazí tím s vyšším počtom rýchlejších jázd. V prípade nerozhodného výsledku 2:2 rozhodujú časové rozdiely v cieli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slováci majú veľkú šancu na medailu. Pôjdem aj tímovú súťaž, hovorí Velez-Zuzulová