Obrancovi Burnsovi operovali pravé rameno

SITA|24. apr 2009 o 10:12

Obranca klubu zámorskej NHL Minnesota Wild Brent Burns sa vo štvrtok podrobil úspešnej operácii pravého ramena. V nemocnici zostal aj cez noc. Rameno zostane ešte mesiac nepohyblivé.

ST. PAUL. Do plnej formy by sa Burns mohol dostať počas nasledujúcej sezóny.

Klub tiež potvrdil, že Burnsov postotrasový syndróm výrazne ustúpil. Dvadsaťštyriročný kanadský bek odohral v aktuálnej sezóne v drese "divochov" 59 zápasov, v ktorých zaznamenal 27 bodov (8+19).

Minnesota v zostave aj s dvojicou Slovákov Mariánom Gáboríkom a Petrom Ölveckým v aktuálnej sezóne NHL nepostúpila do play-off, vďaka čomu sa zranení hráči môžu dať do poriadku.

Minulý štvrtok sa operácii kolena podrobil útočník Andrew Brunette, v utorok dávali chirurgovia do poriadku zranené pravé rameno známeho bitkára a útočníka Dereka Boogaarda, v piatok čaká operačný zákrok v oblasti ľavého bedra na fínskeho brankára Niklasa Bäckströma a budúci týždeň by mal uzavrieť "chirurgickú anabázu" hráčov Minnesoty, ktorých priezviská sa začínajú na písmeno B, obranca Marc-Andre Bergeron. Toho už od minulej sezóny trápi problém s platničkou chrbtice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obrancovi Burnsovi operovali pravé rameno