Obháji triumf vlaňajší víťaz? NHL zverejnila nominácie na Vezinovu trofej

Braden Holtby si môže druhý rok za sebou siahnuť na trofej pre najlepšieho brankára súťaže.
Braden Holtby si môže druhý rok za sebou siahnuť na trofej pre najlepšieho brankára súťaže. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. apr 2017 o 10:30

Najlepším brankárom sezóny v profilige sa stane jeden z trojice Braden Holtby, Sergej Bobrovskij alebo Carey Price.

NEW YORK. Víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára sezóny 2016/2017 v zámorskej NHL vzíde z trojice Braden Holtby (Washington), Sergej Bobrovskij (Columbus) a Carey Price (Montreal).

Mená finalistov zverejnil v sobotu oficiálny web hokejovej profiligy, držiteľa ceny vyhlásia 21. júna počas slávnostného galavečera v T-Mobile Aréne v Las Vegas.

9

shutoutov vychytal v základnej časti tejto sezóny brankár Washingtonu Braden Holtby.

Holtby sa medzi trio finalistov dostal druhý rok za sebou. Brankár Washingtonu dosiahol v tomto ročníku spomedzi všetkých ligových brankárov najviac shutoutov (9) a patrilo mu aj prvé miesto v počte víťazstiev (42), o ktoré sa delil s Camom Talbotom z Edmontonu.

Mal druhý najlepší gólový priemer (2,07) a štvrtú najlepšiu úspešnosť zásahov (92,5) spomedzi brankárov, ktorí odchytali aspoň dvadsaťpäť zápasov.

Bobrovskij takisto kandiduje na prestížne ocenenie druhýkrát v kariére. Získal ho už v roku 2013. Ruský reprezentant v službách Blue Jackets vytvoril v základnej časti klubový rekord v počte výhier (41). Spomedzi všetkých ligových brankárov mal najlepší gólový priemer (2,06) i najlepšiu úspešnosť zákrokov (93,1).

Od 29. novembra 2016 do 3. januára 2017 ťahal Holtby šnúru štrnástich výhier, čo je druhá najdlhšia víťazná séria brankára v histórii súťaže.

Rekord drží Gilles Gilbert, ktorý v sezóne 1975/1976 priviedol Boston k sedemnástim triumfom za sebou.

Price, ktorý v roku 2015 siahol na Vezinovu i Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny, zaznamenal v uplynulej základnej časti 37 výhier, priemer 2,23 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,3 percenta.

Vlani získal Vezinovu trofej Braden Holtby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obháji triumf vlaňajší víťaz? NHL zverejnila nominácie na Vezinovu trofej