Obhajca nedal svojmu súperovi žiadnu šancu, strelil mu sedem gólov

Brankár Pittsburghu Matt Murray vychytal čisté konto. Na snímke zasahuje pri šanci Brendana Perliniho.
Brankár Pittsburghu Matt Murray vychytal čisté konto. Na snímke zasahuje pri šanci Brendana Perliniho. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. dec 2016 o 06:00

Pittsburgh zničil Arizonu 7:0. Sedem gólov strelilo sedem rôznych hráčov. Z výhry sa v noci tešil aj Zdeno Chára.

BRATISLAVA. Vlani sa tešili za zisku Stanleyho pohára. A aj v tejto sezóne majú parádnu formu. V noci z pondelka na utorok vyhrali šiesty zápas za sebou.

A skutočne impozantným spôsobom. Hokejisti Pittsburghu Penguins rozdrvili na domácom ľade Arizonu 7:0. Sedem gólov strelilo sedem rôznych hráčov.

"Po náročnom súboji s Tampou (Pittsburgh zvíťazil 4:3, pričom otáčal z 1:3, pozn. red.) sme chceli opäť predviesť konzistentný výkon. V našej hre musí byť vidieť úsilie, veľa energie. Toto je identita, ktorú sa tu snažíme vybudovať," hovoril po stretnutí pre oficiálnu stránku súťaže nhl.com kouč Penguins Mike Sullivan.

Pittsburgh, ktorý má v tejto sezóne bilanciu 19-7-3, strelil počas šesťzápasovej víťaznej série tridsaťpäť gólov - to je v priemere takmer šesť na jeden duel.

Môžu dominovať s každým

Dôležitou postavou Penguins bol brankár Matt Murray. Kryl všetkých tridsaťdva striel súpera. V tejto sezóne má skvelú štatistiku - v trinástich súbojoch vychytal jedenásť víťazstiev (11-2-0). A od svojho vstupu do NHL má bilanciu 20-4-1.

Navyše má na konte tri shutouty.

"Súper má mladý tím, bol veľmi nepríjemný. Ukázali sme spôsob, akým chceme hrať. Ak predvedieme, čo vieme, môžeme dominovať s každým," vravel Murray.

"Zhruba do polovice zápasu to bolo vyrovnané. Potom sme začali strieľať góly a už sme si to vo zvyšku stretnutia užívali," dodal dvadsaťdvaročný Murray.

Na druhej strane, Arizona Coyotes sa trápi. Neuspela v siedmich z posledných ôsmich duelov (1-4-3). "Je určitý štandard, ktorý musíte v súťaži, akou je NHL, predviesť, či ste mladý chlapec alebo veterán. Nám sa to v tento večer vôbec nepodarilo. Preto je výsledok taký, aký je," uviedol kouč Dave Tippett.

Jeden z gólov do siete jeho zverencov strelil aj Sidney Crosby. Na konte má aktuálne dvadsaťjeden presných zásahov a je lídrom celej NHL.

Vyhral aj Chára

V druhom nočnom stretnutí Boston ukoristil víťazstvo na ľade Montrealu. Bruins vyhrali 2:1 po predĺžení, v 64. minúte rozhodol Ryan Spooner.

Jeden z gólov Bruins zaznamenal nováčik Austin Czarnik, ktorý sa presadil práve v deň svojich dvadsiatych štvrtých narodenín.

Z úspechu sa tešil aj slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára. Na ľade strávil viac ako dvadsaťsedem minút. Zaznamenal dva hity a tri zblokované pokusy.

Rask mal čisté konto na dosah

Brankár Bostonu Tuukka Rask prispel k triumfu dvadsiatimi deviatimi zákrokmi. Mal pritom na dosah shutout, prišiel oň až v 57. minúte duelu.

Už piaty raz v tomto ročníku profiligy sa stalo, že Fín stratil čisté konto v čase, keď do konca stretnutia zostávalo menej ako päť minút.

Tuukka Rask inkasuje gól v zápase proti Montrealu. Skóruje Paul Byron, ktorý sa na snímke nenachádza.
Tuukka Rask inkasuje gól v zápase proti Montrealu. Skóruje Paul Byron, ktorý sa na snímke nenachádza. (Autor: TASR/AP)

NHL - pondelok:

Pittsburgh - Arizona 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

Góly: 9. Scott Wilson (M. Cullen), 25. Bonino, 27. T. Daley, 29. Rust (Määttä), 36. Crosby (Malkin, Letang), 42. Kessel (Malkin, Hagelin), 53. J. Schultz (Bonino, Sheary). Strely: 34-32. Brankári: Matt Murray - Mike Smith, Domingue.

Montreal - Boston 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 57. P. Byron (T. Mitchell, A. Markov) - 39. Czarnik (McQuaid, Spooner), 64. Spooner (Krug, Czarnik). Strely: 31-29. Brankári: C. Price - Rask.

/Zdeno Chára (Boston) odohral 27:37 min, ani raz nevystrelil na bránu súpera, nebodoval. Do štatistík si zapísal iba dva hity a tri zblokované pokusy/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca nedal svojmu súperovi žiadnu šancu, strelil mu sedem gólov