O slovenského brankára má záujem klub z Anglicka

(Autor: Twitter)
SITA|30. dec 2016 o 14:44

Martin Polaček momentálne pôsobí v poľskom Zaglebie Lubin. Meno záujemcu klub neprezradil.

LUBIN. O slovenského futbalového brankára Martina Polačeka z poľského prvoligového klubu Zaglebie Lubin je záujem v Anglicku. Interes prejavil jeden z tímov tamojšej druhej najvyššej súťaže The Championship.

"Názov klubu nezverejníme, ale môžem potvrdiť interes z Anglicka. My nechceme prísť o našu brankársku jednotku, pretože by sme museli za Martina hľadať náhradu. Všetko závisí od ponuky," uviedol prezident Zaglebia Robert Sadowski.

Citoval ho portál przegladsportowy.pl.

Dvadsaťšesťročný prešovský rodák Polaček, ktorý v minulosti pôsobil aj v Dunajskej Strede a Slovane Bratislava, prišiel do Lubinu v júli 2015 spoločne s iným slovenským futbalistom - stredopoliarom Jánom Vlaskom.

Členom kádra Lubinu je aj Ľubomír Guldan.

6-krát

si v aktuálnom ročníku udržal Martin Polaček čisté konto. Odchytal osemnásť z dvadsiatich duelov Zaglebia Lubin.

Lubinu patrí po jesennej časti aktuálneho ročníka poľskej Ekstraklasy šieste miesto so štvorbodovým mankom na tretiu pozíciu a Legiu Varšava. Polaček odchytal osemnásť z dvadsiatich duelov a inkasoval sedemnásť gólov. Šesťkrát si udržal čisté konto. V Lubine má kontrakt do júna 2018.

Ak by transfer napokon zrealizovali, nebol by to prvý presun slovenského gólmana z Poľska na Britské ostrovy. V roku 2010 odišiel Ján Mucha z Legie Varšava do FC Everton, vo februári tohto roka zamieril Dušan Kuciak z Legie do Hullu City.

Ani jeden z tejto dvojice sa v Anglicku nepresadil, Mucha už je hráčom bratislavského Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»O slovenského brankára má záujem klub z Anglicka