O Pekaríka sa zaujíma nemecký Hamburg

SITA|13. nov 2008 o 14:03

V najvyššej nemeckej futbalovej súťaži I. bundeslige by k dvojici Slovákov Stanislav Šesták (VfL Bochum) a Vratislav Greško (Bayer Leverkusen) mohol pribudnúť ďalší ich krajan.

ŽILINA. Podľa kuloárnych informácií sa o obrancu úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina Petra Pekaríka zaujíma Hamburger SV, súper "žlto-zelených" v F-skupine Pohára UEFA 2008/2009.

"Ja o ničom neviem, je to pre mňa novinka. Oficiálne sa ešte neuskutočnili žiadne rokovania, nik ma nekontaktoval. Je možné, že ich Pekarík upútal v našom vzájomnom súboji," uviedol pre agentúru SITA športový manažér MŠK Karol Belaník.

Dvadsaťdvaročný rýchlonohý pravý bek bol v spomenutom októbrovom zápase proti HSV (1:2) spoločne s Admirom Vladavičom najlepším hráčom na trávniku. Za svoje výkony si od reprezentačného kormidelníka SR Vladimíra Weissa vyslúžil na jeseň 2008 aj pozvánku do národného tímu.

"Táto informácia ma prekvapila, ale zároveň aj potešila. Samozrejme, som rád, ak sa o mňa zaujíma takýto klub. Nemecká liga patrí medzi moje obľúbené a pozorne ju sledujem, takže pôsobenie v nej by bolo pre mňa veľkou výzvou," uviedol pre agentúru SITA na margo avizovaného záujmu Hamburgu bývalý kapitán slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

V prípade zrealizovania tohto transferu či už v zimnom alebo letnom prestupovom období by to rozhodne nebol prvý Žilinčan, ktorý nasmeroval svoje kroky do I. bundesligy. V minulosti sa veľmi úspešne po prestupe spod Dubňa viedlo Marekovi Mintálovi (1. FC Norimberg) a aj spomínanému Stanislavovi Šestákovi (VfL Bochum), ktorí patria medzi opory svojich tímov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»O Pekaríka sa zaujíma nemecký Hamburg