O osude Hamšíka sa rozhodne do konca júna, tvrdí J. Vengloš

SITA|21. jún 2007 o 14:58

BRATISLAVA 21. júna (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík (nar. 27. 7. 1987) je v súčasnosti na roztrhanie. O talentovaného stredopoliara a kmeňového hráča talianskeho druholigového klubu ...

BRATISLAVA 21. júna (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík (nar. 27. 7. 1987) je v súčasnosti na roztrhanie. O talentovaného stredopoliara a kmeňového hráča talianskeho druholigového klubu Brescia Calcio sa "čerstvo" zaujímajú aj nováčik najvyššej súťaže Neapol a ďalší tím, ktorý bude v sezóne 2007/2008 účinkovať v Serie A - Cagliari. Podľa talianskych médií ponúka Neapol za 19-ročného Hamšíka, ktorý dosiaľ dvakrát nastúpil v najcennejšom drese, päť miliónov eur + dvoch hráčov k tomu. "Túto finančnú čiastku nemôžem potvrdiť, k tomu sa vyjadrovať nebudem. Neapol je v zozname tímov, ktoré majú o Mareka záujem, rozhodne však nie je jediný. V stredu som mal rokovanie so zástupcami Brescie a preberali sme situáciu okolo Mareka. S najväčšou pravdepodobnosťou by sa celá záležitosť mala dotiahnuť do konca júna. Prebiehajú rokovania, no nič ešte nie je v konkrétnej podobe. Môžem však potvrdiť, že Marek určite chce ísť do Serie A," povedal pre agentúru SITA hráčov zástupca Juraj Vengloš.

V súvislosti so slovenským záložníkom priniesol nedávno denník Gazzetta dello Sport informáciu, že prestupuje do Interu Miláno. "Nerazzurri" sa údajne dohodli s druholigovou Bresciou nielen na príchode Hamšíka, ale aj brankára Emiliana Viviana, ktorý je momentálne s talianskou dvadsaťjednotkou na majstrovstvách Európy hráčov tejto vekovej kategórie v Holandsku. Podľa Gazzettta dello Sport by mal Hamšík, ktorý pred dvoma týždňami odohral v Hamburgu prvýkrát celé stretnutie v reprezentačnom A-tíme SR v kvalifikácii ME 2008 proti Nemecku (1:2), stáť zástupcov "modro-čiernych" osem miliónov eur, pričom úradujúci majster zo San Sira by ho chcel obratom poslať na hosťovanie do konkurenčného Cagliari, aby mohol pravidelne hrávať a zbierať ďalšie skúsenosti.

Predstavitelia Brescie už dávnejšie avizovali, že odchovanca Jupie Podlavice, ktorý pôsobil aj v Slovane Bratislava, chcú po neúspešnom pokuse o postup do Serie A predať. Ponuky na Mareka Hamšíka sa valia zo všetkých strán, o jeho služby sa podľa prevažne talianskych médií zaujímali napríklad aj Manchester United, FC Chelsea, Real Madrid, FC Barcelona, AC Miláno, Šachťor Doneck, Juventus Turín, Sampdoria Janov alebo Fiorentína.


Nachádzate sa tu:
Domov