O Clippers má záujem bohatý boxer Mayweather

Floyd Mayweather (vpravo).
Floyd Mayweather (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|30. apr 2014 o 09:13

Boxerský šampión Floyd Mayweather chce kúpiť Los Angeles Clippers, zháňa partnerov.

LAS VEGAS. Basketbalisti Los Angeles Clippers by mohli mať za majiteľa boxera. Majster sveta welterovej váhy a doposiaľ v profesionálnom ringu nezdolaný Floyd Mayweather prejavil záujem kúpiť klub NBA od Davida Sterlinga, ktorý sa zdiskreditoval rasistickým rozhovorom.

Komisár NBA Adam Silver sa navyše bude snažiť prinútiť čerstvo 80-ročného magnáta organizáciu predať.

Mayweather neváhal a okamžite prišiel s ponukou. "Či chceme kúpiť Clippers? Áno, chceme. Mám vážny záujem," povedal. Plurál vo vyjadrení znamená, že najlepšie zarábajúci športovec USA si netrúfa na sólovú hru, chce dať dokopy skupinu vlastníkov, v ktorej by mal väčšinový podiel.

V máji minulého roku časopis Sports Illustrated odhadol, že Mayweather za rok zarobí 90 miliónov dolárov. Ďalších 40 miliónov by malo pribudnúť na jeho konto už v sobotu, keď sa postaví do ringu proti Argentínčanovi Marcosovi Maidanovi. Pôjde o tretí súboj zo šiestich, na ktoré má zmluvu v hodnote štvrť miliardy USD.

Môžu si to dovoliť

"Chceme kúpiť Clippers a môžeme si to dovoliť," podčiarkol Mayweather, ktorý má k NBA v Los Angeles blízko. Je súčasťou spoločenstva vlastníkov domu v blízkosti Staples Centra a pravidelne navštevuje zápasy Clippers aj konkurenčných Lakers.

Často bol Sterlingovým hosťom a nemôže vraj na neho povedať krivé slovo. Okrem toho je známy svojimi vysokými stávkami na basketbalové zápasy. Prischla mu za to aj prezývka "Money".

Pred rokom stavil v Las Vegas takmer šesť miliónov dolárov nielen na to, že Miami zvíťazí v siedmom stretnutí finále play-off Východnej konferencie nad Indianou, ale že prevýši súpera aj o viac ako sedem bodov. LeBron James a spol. triumfovali presvedčivo 99:76.

Obchodník s realitami Sterling je majiteľom klubu od roku 1981, je najdlhšie pôsobiacim vlastníkom niektorého z tímov v súťaži. Klub po prevalení aféry stráca sponzorov.

Záujem má aj miliardár Geffen

Miliardár a biznisman z mediálneho priemyslu David Geffen má záujem o kúpu Clippers. Podľa agentúry Reuters to potvrdila osoba z jeho blízkeho okolia.

Geffen, ktorý založil dve nahrávacie a filmové štúdiá, prejavil už v minulosti záujem o Clippers, ale nikdy nepredložil ponuku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»O Clippers má záujem bohatý boxer Mayweather