O brankára Brezovana sa zaujíma Swansea

SITA|7. júl 2008 o 17:16

SWINDON 7. júla (SITA) - O slovenského futbalového brankára Petra Brezovana v službách anglického klubu FC Swindon Town z tretej najvyššej súťaže Ligue One sa zaujíma donedávna konkurenčný waleský tím ...

SWINDON 7. júla (SITA) - O slovenského futbalového brankára Petra Brezovana v službách anglického klubu FC Swindon Town z tretej najvyššej súťaže Ligue One sa zaujíma donedávna konkurenčný waleský tím AFC Swansea City, ktorý v uplynulom ročníku postúpil z Ligue One do The Championship. Referujú o tom Vital Football i Wales Online.

Brezovanov agent Van Til vyslovil nespokojnosť s prístupom Swindonu k rozhovorom o predĺžení platnosti zmluvy, ktorá gólmanovi vyprší po sezóne 2008/2009. Výkonný riaditeľ terajšieho Slovákovho zamestnávateľa Nick Watkins však pre rozhlasovú stanicu BBC Radio vyhlásil, že Brezovan je jedným z kľúčových hráčov a rokovania sa začnú na konci letnej prípravy. "Nechcem ísť niekam inam," uviedol pre Swindon Advertiser sám brankár a dodal: "Mám dobrú pozíciu a túžim zostať v Swindone. O interese Swansea mi povedal môj zástupca, keď som sa vrátil z dovolenky. Stále však mám platnú zmluvu, takže moje prípadné angažovanie by nebolo jednoduché."

Dvadsaťosemročný bývalý mládežnícky reprezentant SR Brezovan pôsobí vo Swindone od leta 2006. V marci 2007 sa po hosťovaní upísal "červienkam" pevne na dva roky za odstupné 50 000 libier pre FC Brno, hoci medzičasom Bratislavčana pribrzdilo vážne zranenie ruky z októbra 2006. Začiatkom tohto kalendárneho roka sa objavili informácie o Brezovanovom lanárení kedysi slávnym a teraz takisto len treťoligovým Leedsom United, pričom impulz mal vyslať kouč Dennis Wise, ktorý svojho času doviedol tohto gólmana na swindonský štadión The County Ground.

Na jeseň 2007 sa o tohto bývalého hráča Vinohradov Bratislava, ŠKP Devín, Slovana Břeclav, 1. HFK Olomouc a Interu Bratislava zaujímal druholigový Wolverhampton (chcel zaplatiť odstupné 300 000 libier), ba dokonca aj účastník najvyššej "ostrovnej" súťaže - FC Everton. Napokon však z odchodu na iné pôsobisko nič nebolo. Leeds bol vraj za Brezovana, ktorého Vitalfootball označil za "jedného z najlepších brankárov v Anglicku mimo Premier League", pripravený ponúknuť Swindonu 750 000 libier.


Nachádzate sa tu:
Domov