Nylander opäť vo Washingtone, no stále na tribúne

SITA|5. nov 2009 o 13:19

Dvojtýždňová výpožička švédskeho centra Washingtonu Capitals Michaela Nylandera do klubu farmárskej AHL Grand Rapids Griffins sa v utorok skončila.

WASHINGTON.

Tridsaťsedemročný Švéd sa vrátil do hlavného mesta USA, no napriek zraneniu Alexandra Ovečkina sa pre neho miesto v zostave Capitals opäť nenašlo. Šancu na debut v NHL v stredu na ľade New Jersey (2:3) dostal naopak mladý 21-ročný center Mathieu Perreault, ktorý pri svojej premiére zaznamenal asistencie pri oboch góloch Washingtonu.

Švéd, ktorý má podľa zmluvy zarobiť 5,5 milióna USD, no jeho forma nedosahuje úroveň zabezpečujúcu miesto na súpiske Capitals, v tejto sezóne ešte v NHL nenastúpil. Keďže má v zmluve aj "no trade" klauzulu a Capitals nechcú, aby zaberal miesto mladým talentom na ich farme v Hershey, vybavili mu hosťovanie v klube Grand Rapids Griffins, ktorý je v AHL farmou Detroit Red Wings.

Počas dvoch týždňov absolvoval 5 zápasov, v ktorých si pripísal 6 bodov (1+5), jeden plusový bod a 6 striel na súperových brankárov. Na krídle jeho útoku sa objavoval aj 18-ročný Slovák Tomáš Tatar. Grand Rapids vo všetkých zápasoch s Nylanderom v zostave zvíťazili.

Štokholmský rodák Nylander má v NHL na konte 920 zápasov, v ktorých zaznamenal 679 bodov (209+470). Svoje dve najlepšie sezóny strávil v tíme New York Rangers po boku Jaromíra Jágra (2005/06 - 79 bodov, 2006/07 - 82 bodov). Potom odišiel do Washingtonu, kde si však v polovici svojej prvej sezóny vážne poranil rameno a po návrate v uplynulom ročníku sa už do pôvodnej formy nedostal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nylander opäť vo Washingtone, no stále na tribúne