Numminen späť v tíme Sabres, zatiaľ len na tréningu

SITA|19. mar 2008 o 11:50

BUFFALO 19. marca (SITA) - Fínsky obranca klubu NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vrátil k tímu po operácii srdca, ktorú absolvoval pred šiestimi mesiacmi. V utorok sa 39-ročný veterán objavil na tréningu ...

BUFFALO 19. marca (SITA) - Fínsky obranca klubu NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vrátil k tímu po operácii srdca, ktorú absolvoval pred šiestimi mesiacmi. V utorok sa 39-ročný veterán objavil na tréningu "šablí" v HSBC Arene s výstrojom a hokejkami a so slovami: "Som späť." Jeho nástup na ľad v súťažnom stretnutí však zatiaľ vôbec nie je istý. Konečné rozhodnutie v tom, či bude Numminen ešte v závere svojej 19. sezóny v NHL opäť schopný podávať plnohodnotné výkony, budú mať tímoví lekári Buffala. "Je príliš skoro, aby sme špekulovali o tom, či nám ešte pomôže v závere základnej časti," komentoval tréner Lindy Ruff.

Numminen sa v septembri podrobil chirurgickému zákroku, pri ktorom mu operovali srdcovú chlopňu. O návrat na zámorské klziská sa tento veterán, ktorý už v sezóne 1989/90 nazbieral v drese niekdajšieho tímu Winnipeg Jets 46 kanadských bodov (12+34), pokúšal v januári tohto roka, ale lekári mu odporučili počkať s návratom ešte niekoľko týždňov. "Šabliam" zostáva do konca aktuálnej sezóny odohrať ešte deväť zápasov, najbližší z nich na domácom ľade proti tímu Tampa Bay. Na postupovú ôsmu priečku vo Východnej konferencii, ktorá momentálne patrí hráčom Philadelphia Flyers, strácajú tri body.

Nachádzate sa tu:
Domov