Numminen sa uchádza o návrat do zostavy Buffala

SITA|2. apr 2008 o 09:05

TORONTO 2. apríla (SITA, AP) - Pre hokejové Buffalo je to možno neskoro, pre Teppa Numminena čas nehrá dôležitú rolu. Fínsky obranca na samotný záver základnej časti NHL dostal po operácii srdca od lekárov ...

TORONTO 2. apríla (SITA, AP) - Pre hokejové Buffalo je to možno neskoro, pre Teppa Numminena čas nehrá dôležitú rolu. Fínsky obranca na samotný záver základnej časti NHL dostal po operácii srdca od lekárov zelenú a môže Sabres pomôcť v zrejme už márnom boji o účasť v play off. V utorok ho po viac ako 6 mesiacoch vyškrtli zo zoznamu zranených hráčov. "Skvelý pocit, je príjemné byť späť, zdravý a konečne ako oficiálna súčasť tímu. Som pripravený. Hoci je rozhodnutie na trénerovi, som mu k dispozícii," oznámil Numminen po utorkovom víťazstve 4:3 po samostatných nájazdoch na ľade Toronta, ktoré ešte "šabliam" zachovalo teoretickú nádej na účasť vo vyraďovacích bojoch. Numminen v dueli síce ešte nenastúpil, ale nie je vylúčené, že pri zdecimovaných obranných radoch Buffala dostane šancu v záverečných dvoch stretnutiach - vo štvrtok v Montreale či v sobotu v Bostone. "Musíme nad tým pouvažovať. Je schopný nastúpiť. V prvom rade však musíme brať ohľad na skutočnosť, že rok nehral. V tréningu pri súbojoch jeden na jedného či dvoch na dvoch môže vyzerať dobre, ale ostrý zápas je o niečom inom," zapochyboval tréner Buffala Lindy Ruff.

Numminen absolvoval v septembri operáciu, chybu na chlopni odhalili lekári v rámci obvyklého vyšetrenia. Problémy so srdcom mal 39-ročný severan odmalička, v roku 2004 mu diagnostikovali rozšírenú aortu.

Buffalo je ako obhajca Prezidentskej trofeje na pokraji vyradenia z bojov o miestenky v play off, na 8. priečku Philadelphie v tabuľke Východnej konferencie stráca z 10. miesta 3 body, ale Flyers majú zápas k dobru.

Nachádzate sa tu:
Domov