Numminen sa operácii srdca chystá na prvý tréning

SITA|20. mar 2008 o 12:34

BUFFALO 20. marca (SITA) - Fínsky obranca klubu NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vrátil k tímu po operácii srdca, ktorú absolvoval pred šiestimi mesiacmi. Vo štvrtok sa po dvojdňových testoch a vyšetreniach ...

BUFFALO 20. marca (SITA) - Fínsky obranca klubu NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vrátil k tímu po operácii srdca, ktorú absolvoval pred šiestimi mesiacmi. Vo štvrtok sa po dvojdňových testoch a vyšetreniach chystá 39-ročný veterán na prvý tréning. Do konca základnej časti zostáva Buffalu osem zápasov, to, či Numminen nastúpi ešte v tejto sezóne na nejaký zápas, je otázne. "Budeme mať lepší pocit, keď bude v dobrej kondícii," uviedol generálny manažér Sabres Darcy Regier. Buffalu chýbajú minimálne do konca základnej časti traja ďalší hokejisti, pauzujú obranca Jaroslav Špaček (rebrá), Dmitrij Kalinin (pravé rameno) a Nathan Paetsch (otras mozgu). V profilige hrá Numminen už 19. sezónu, tretiu v Bufale. Vlani v júli predĺžil so Sabres kontrakt na jednu sezónu za 2,6 milióna dolárov.

Numminen absolvoval v septembri operáciu, keď chybu na chlopni odhalili v rámci obvyklého vyšetrenia. Problémy so srdcom mal odmalička, v roku 2004 mu diagnostikovali rozšírenú aortu.


Nachádzate sa tu:
Domov