Novým trénerom FC Barcelona bude možno M. Laudrup

SITA|3. máj 2008 o 23:44

MADRID 3. mája (SITA) - Novým trénerom futbalistov FC Barcelona by sa mohol stať súčasný lodivod Getafe Michael Laudrup. Všeobecne sa predpokladá, že po nie príliš úspešnej sezóne - druhej za sebou bez ...

MADRID 3. mája (SITA) - Novým trénerom futbalistov FC Barcelona by sa mohol stať súčasný lodivod Getafe Michael Laudrup. Všeobecne sa predpokladá, že po nie príliš úspešnej sezóne - druhej za sebou bez zisku veľkej trofeje - by mala nastať výraznejšia obmena hráčskeho kádra i realizačného tímu. O služby bývalého dánskeho reprezentanta, ktorý bol v rokoch 1989 až 1994 dôležitou súčasťou "zlatého tímu" Barcelony, sa zaujímajú aj Real Zaragoza či ambiciózne Atlético Madrid. Nevýhodou staršieho z bratov Laudrupovcov v očiach fanúšikov by mohol byť fakt, že ako aktívny hráč na vrchole kariéry prestúpil práve z "Barcy" do tímu nezmieriteľného rivala Realu Madrid.

V súvislosti s predpokladaným odchodom Franka Rijkaarda sa ako meno jeho možného nástupcu na lavičke katalánskeho klubu často spomínal charizmatický portugalský kouč Jose Mourinho či tréner barcelonskej rezervy Josep Guardiola. Svojrázny Mourinho však údajne nemá podporu v zákulisí Barcelony vplyvného Johana Cruyffa. V posledných mesiacoch sa v španielskych médiách uvažovalo aj o Carlovi Ancelottim, Laurentovi Blancovi či Manuelovi Pellegrinim. Ich príchod do Barcelony je ale nepravdepodobný.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Novým trénerom FC Barcelona bude možno M. Laudrup