Novým trénerom Arizony sa stane André Tourigny

Oh My Hockey|1. júl 2021 o 09:20

Insider Arizony Coyotes, Craig Morgan, už údajne pozná meno nového hlavného trénera Arizony Coyotes. Podľa jeho informácií sa ním stane André Tourigny. Klub by mal jeho príchod oficiálne oznámiť dnes o 11 hodine tamojšieho času (20:00 stredoeurópskeho času) na tlačovej konferencii.

47-ročný kouč zbiera skúsenosti od roku 1998 a v NHL nikdy nepracoval ako hlavný tréner. Bol však asistentom, a to v Colorade Avalanche a Ottawe Senators medzi rokmi 2013-2016.

Bohaté skúsenosti má najmä v rámci práce s mladíkmi, čo sa "kojotom" veľmi hodí. Viackrát viedol juniorské výbery Kanady na majstrovstvách sveta, naposledy s nimi získal striebro, avšak má i jedno zlato. Dlhé roky pracoval ako generálny manažér aj tréner v QMJHL a OHL. V minulej sezóne bol v klube Ottawa 67's zároveň trénerom a viceprezidentom hokejových operácií.

Tourigny má skúsenosti s viacerými veľmi talentovanými prospektami. Nedávno trénoval Marca Rossiho či Jacka Quinna, produktívnych prospektov vybraných v prvom kole posledného draftu. Aj to, že vedel rozvinúť útočný potenciál svojich zverencov, zavážilo v rozhodovaní, keďže ofenzíva Arizony potrebuje nový impulz.

Rodák z Québecu bude siedmym hlavným trénerom Coyotes po presťahovaní z Winnipegu. Nahradí Ricka Toccheta, ktorý v organizácii pracoval štyri roky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Novým trénerom Arizony sa stane André Tourigny