Novým prezidentom San Sebastianu Inaki Badiola

SITA|4. jan 2008 o 15:49

SAN SEBASTIAN 4. januára (SITA, AP) - Druholigový španielsky futbalový klub Real Sociedad San Sebastian má nového prezidenta. Inaki Badiola sa stal už štvrtým mužom v prezidentskom kresle za ostatných ...

SAN SEBASTIAN 4. januára (SITA, AP) - Druholigový španielsky futbalový klub Real Sociedad San Sebastian má nového prezidenta. Inaki Badiola sa stal už štvrtým mužom v prezidentskom kresle za ostatných dva a pol roka. Vo voľbách klubových podielnikov nemal majiteľ hongkonskej spoločnosti Lighthouse Consulting žiadneho protikandidáta, hlasy mu odovzdali vlastníci 57,004 percenta akcií. Práve 43-ročný podnikateľ je nádejou na finančné posilnenie baskického klubu, ktorý v uplynulej sezóne po 40 rokoch prišiel o prvoligovú príslušnosť. V druhej najvyššej súťaži patrí San Sebastianu zatiaľ 6. miesto.

Badiolovo víťazstvo môže znamenať otrasy v realizačnom tíme, pretože waleský tréner Chris Coleman varoval, že ak sa naplní takýto scenár, nevie si predstaviť ďalšie pôsobenie v klube. Badiola už má za Colemana náhradu - bývalého trénera Realu Sociedad Javiera Iruretu. Ďalšími krokmi nového vedenia by mohli byť avizované príchody útočníka Valencie Nikolu Žigiča, či hosťovania Frana Meridu z Arsenalu a Marca Crosasa z FC Barcelona.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Novým prezidentom San Sebastianu Inaki Badiola