Novotný o zápase Marpa v RFA: Je to pre mňa chlapské a kamarátske sklamanie

Ondřej Novotný.
Ondřej Novotný. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|8. feb 2022 o 20:55 (aktualizované 8. feb 2022 o 20:55)

Promotéra Oktagonu sklamal prístup známeho rapera.

PRAHA. Ako blesk z čistého neba začiatkom bol začiatkom februára na tlačovej konferencii RFA oznámený boxerský duel medzi ikonou MMA Iljom Škondričom a raperom Otakarom "Marpom" Peřinom.

Prekvapenie bolo o to väčšie, že Marpo bude mať najprv v máji duel v boxe proti Karlosovi Vémolovi v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA.

Nastala tak situácia, kedy sa známy český raper Marpo v priebehu šiestich mesiacoch predstaví v dvoch konkurenčných ligách.

Je muzikant, nie zápasník pod dlhodobou zmluvou

Marpo sa k možnému problému vtedy vyjadril pre portál Kaocko. On sám pripomína fakt, že s Oktagonom nemá podpísaný dlhodobý kontrakt.

„Nie som zápasník, ktorý by mal niekde podpísanú dlhodobú zmluvu. Som slobodný človek, muzikant a box robím iba ako zábavu. Za toto ma snáď nikto nemôže odsudzovať. Teraz je Ondra Novotný mimo republiku, takže to s ním dojednať ani nešlo. Verím však, že to pochopí.

Oktagon vnímam ako skvelú organizáciu, som rád, že môj zápas s Karlosom (Vémolom) usporadúvajú práve oni.

Zvlášť promo robia skvelo. Zároveň mám ale radosť, že vznikla RFA, pretože konkurencia je vždy potrebná. A hoci to teraz možno Oktagon takto neberie, práve RFA je schopná ich posunúť ešte ďalej,“ uviedol Peřina.

Sklamalo ho, že mu o tom nepovedal

K celej téme sa v najnovšej relácii MMA Letem Světem vyjadril aj promotér Oktagonu Ondřej Novotný.

Ten krok Marpa podpísať zápas v konkurenčnej lige bez toho, aby mu to oznámil, vníma negatívne.

Je to pre mňa také chlapské a kamarátske sklamanie. Manažér Marpa nás v podstate oklamal. Boli sme na všetkom dohodnutí a zrazu začali tlačiť na pílu, chceli podpísať zmluvu, tak sme to v rýchlosti podpísali. No a tak vyliezlo toto. Keď to vyšlo vonku, neveril som tomu.

Chápem, že chce Marpo peniaze, že chce zúročiť formu, že dostal ponuku. Nerozumiem ale tomu, že sa do toho necháš zatlačiť a oznámiš to ešte pred májom, hoci to máš až v decembri, to nedáva žiaden zmysel.

Koniec koncov ma to ale neprekvapuje. Pritom sa mi stačilo ozvať, čo sa nestalo. Takže znechutenie tam určite je,“ prezradil Novotný.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Novotný o zápase Marpa v RFA: Je to pre mňa chlapské a kamarátske sklamanie