Nie je v tom arogancia ani namyslenosť. Som najlepší, vraví Djokovič

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|27. feb 2023 o 14:00

Na kurte by radšej čelil Nadalovi ako Alcarazovi.

BRATISLAVA. V tejto sezóne napísal spomedzi tenistov jeden z najsilnejších príbehov. Hoci ho pred rokom z Austrálie deportovali, pretože nebol zaočkovaný proti covidu, austrálske úrady ho do krajiny pustili.

Tento rok si fanúšikov získal na svoju stranu, dosiahol bezchybnú bilanciu 12:0 a po tom, čo ovládol Australian Open priznal, že na kurte hral s trojcentimetrovou trhlinou v zadnom stehennom svale. S vážnym zranením hral takmer bezchybný tenis. 

Novak Djokovič o to emotívnejšie oslavoval svoj triumf v Melbourne. Po víťaznom finále vyliezol do hľadiska, kde sa rozplakal v náručí matky. Taký emotívny pri iných víťazstvách nebol. Bol rozcítený a víťazstvo veľmi silno prežíval.

Bude spokojný, aj keby ho Nadal predstihol

Objavili sa ohlasy, že svoje zranenie len fingoval. Vraj by s takým zranením nemohol hrať na takej vysokej úrovni.

„Mám toho dosť. Naozaj nemám čas, energiu ani chuť riešiť cudzie názory a niekomu niečo dokazovať. Zmieril som sa, že vždy bude existovať skupina ľudí, ktorá ma nebude milovať a nebude sa jej páčiť, čo hovorím a ako hrám. Ale vďaka tomu sa stanem silnejším,“ reagoval srbský tenista v rozhovore pre denník The National. 

Vďaka triumfu v Melbourne sa v počte grandslamových titulov dotiahol na svojho rivala Nadala. Obaja majú po 22 titulov z turnajov veľkej štvorky.

Djokovič sa už vyjadril, že jeho cieľom je byť v tomto poradí prvým. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nie je v tom arogancia ani namyslenosť. Som najlepší, vraví Djokovič