Djokovič ďakoval za podporu, pred hotelom spievajú fanúšikovia

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. jan 2022 o 19:38

Prípad Djokovič bude na súde v pondelok.

MELBOURNE, BRATISLAVA. Srbský tenista Novak Djokovič dal o sebe prvý raz vedieť, odkedy ho austrálske pohraničné úrady po príchode do krajiny zadržali na letisku pre problémy s vízami.

Neskôr ho transportovali do Park Hotel v Melbourne, štátneho karanténneho zariadenia a prechodného domova žiadateľov o azyl. V zariadení strávil aj tzv. Veľké povečerie, čo je najväčší pravoslávny sviatok.

"Ďakujem všetkým ľuďom za ich pretrvávajúcu podporu. Cítim ju a veľmi to oceňujem," napísala svetová jednotka na sociálnej sieti instagram.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión sa obrátil na miestny súd v snahe zvrátiť rozhodnutie o deportácii z Austrálie.

Súd predbežným opatrením zabránil jeho okamžitému vyhosteniu. Prípad bude pokračovať v pondelok o 10.00 h miestneho času (00.00 SEČ).

Djokovič síce od organizátorov turnaja Australian Open dostal lekársku výnimku pre nezaočkovaných, no problémy nastali po 14-hodinovom lete z Dubaja do Melbourne, kde zistili, že nemá správne vízum potrebné na vstup s výnimkou.

Do rovnakého hotela, v akom momentálne býva Djokovič, vo štvrtok previezli aj českú tenistku Renatu Voráčovú. Tridsaťosemročná deblistka tiež dostala výnimku od organizátorov, keďže pred Vianocami prekonala ochorenie Covid-19.

Pôvodne ju pustili do krajiny, dokonca tu odohrala zápas. Až po prevalení kauzy s Djokovičom ju zadržali, vypočuli a odviedli do Park Hotela v Melbourne.

"Som v izbe a nikam nesmiem ísť. Podmienky sú obyčajné, kategória lepšia ubytovňa. Žiadna tragédia, žiadna hitparáda. Na chodbe ma stráži eskorta," opísala česká tenistka v rozhovore pre isport.cz a MF Dnes.

Potvrdila, že pred hotelom sa zišli fanúšikovia Novaka Djokoviča.

"Nemám okná na hlavnú cestu, kde sa schádzajú, takže ich nevidím, ale počujem. Dnes pršalo. Ale akonáhle prestane, tak idú. Spievajú, skandujú.

Dokonca už zaznelo aj moje meno. Fanúšikov sú tu mraky. Oni sa hádam striedajú na smeny. (smeje sa). Je pekné, že od nich má takúto podporu. Teraz večer už je však pokoj," vysvetľovala česká hráčka. 

Voráčová povedala, že na rozdiel od Djokoviča nie je odporcom očkovania, ale doteraz naň nemala čas. Z Melbourne plánuje čo najskôr odletieť domov.

"Plánovala som to na obdobie po sezóne a bohužiaľ... No a teraz som vlastne bohužiaľ v tom čase chytila covid. A už nebol priestor na očkovanie, pretože som ďalší týždeň mala letieť do Austrálie," priznala Voráčová. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič ďakoval za podporu, pred hotelom spievajú fanúšikovia