Nová éra slovenského hokeja. Tak to tu už malo vyzerať dávno, tvrdí kapitán Nagy

Slováci bojujú na Nemeckom pohári.
Slováci bojujú na Nemeckom pohári. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|25. aug 2017 o 11:49

Práca v reprezentácii je pre mňa niečo nové. Nevedel som, čo mám očakávať, skonštatoval tréner Craig Ramsay.

BRATISLAVA. Pred troma mesiacmi sa fanúšikovia obávali, aby slovenskí hokejisti nevypadli z najvyššej kategórie majstrovstiev sveta. V jednom momente dokonca držali palce Dánom, aby neprehrali s Talianskom.

Slováci sa medzi elitou udržali. Po šampionáte sa však začali vynárať informácie, pri ktorých slovenský hokej pôsobil nedôveryhodne. Zázemie okolo reprezentácie nefungovalo najlepšie, sťažnosti mali hráči aj tréneri. Medzi prezidentom zväzu a trénermi vládlo napätie.

Ramsaymu domáca premiéra nevyšla, takto vyzeral zápas Slovenska s Českom: fotogaléria

25.8.2017

V súčasnosti je to zabudnuté. Novým generálnym manažérom sa stal Miroslav Šatan. Za trénera vybral kanadského odborníka Craiga Ramsayho. Na striedačku sa dostávajú osobnosti, ktoré Slovensko ťahali v posledných rokoch na ľade.

Začala sa nová éra slovenského hokeja. V úvodných dvoch prípravných zápasoch proti Čechom si Slováci pripísali jedno víťazstvo 2:0 a jednu prehru 1:2.

Ramsay: Celkové dojmy sú skvelé

V oboch dueloch boli za najlepších Slovákov vyhlásení brankári. V prvom Branislav Konrád, v druhom Tomáš Tomek.

„Obaja brankári predviedli vynikajúce výkony. Ak máte v bránke silnú podporu, stále máte šancu uspieť,“ priznal tréner Craig Ramsay.

Po víťazstve v Třinci 2:0 nebol spokojný s úvodom zápasu, v ktorom boli jeho zverenci pod neustálym tlakom. V domácom zápase naopak prvú tretinu chválil.

„Boli sme pri puku, kontrolovali ho a strelili gól. Druhú časť sme začali dobre, ale potom sme hrali individuálne a Česi sa dostávali do prečíslení. V tretej tretine sme bojovali a bili sa o vyrovnanie až do konca,“ dodáva.

Prvý týždeň v novej pozícii si pochvaľoval. Bol spokojný so zázemím, atmosférou i svojimi dočasnými asistentmi Michalom Handzušom a Ľubomírom Višňovským.

„Hovoril som im, nech s nami ostanú. Obaja sú veľmi zaneprázdnení. Hocikedy sa však môžu vrátiť a pomôcť nám,“ prezradil 66-ročný Kanaďan.

„Práca v reprezentácii je pre mňa niečím novým. Nevedel som, čo mám očakávať. Teší ma, že som u hráčov videl bojovnosť a veľké odhodlanie. Celkové dojmy sú skvelé.“

Zabojuje Nagy o olympiádu?

Najskúsenejším slovenským hráčom a kapitánom bol 38-ročný Ladislav Nagy. Košický hokejista sa do reprezentácie vrátil po vyše dvoch rokoch.

Príchod kanadského trénera s novým systémom privítal. „Tak to tu už malo dávno vyzerať,“ reagoval.

Ladisv Nagy.
Ladisv Nagy. (Autor: TASR)

„Tréner doniesol veľa vecí z Ameriky. Chlapci, ktorí hrajú na Slovensku a v Česku, sa do toho musia dostať. Nie sú zvyknutí napríklad na iný systém preberania hráčov.“

Šikovný útočník so zámorskými skúsenosťami poodhalil aj ďalšie novinky, ktoré sa kanadský tréner snaží zapracovať do tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nová éra slovenského hokeja. Tak to tu už malo vyzerať dávno, tvrdí kapitán Nagy