Nitrania žiadajú, aby zamestnanci zväzu nemohli voliť

Predstaviteľom extraligového klubu z Nitry sa nepáči, že zamestnanci zväzu rozhodujú, kto bude ich šéfom. Na spôsob hlasovania upozornil aj kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner. Kým on hlasovať nemôže, súčasný šéf zväzu Igor Nemeček (na sní
Predstaviteľom extraligového klubu z Nitry sa nepáči, že zamestnanci zväzu rozhodujú, kto bude ich šéfom. Na spôsob hlasovania upozornil aj kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner. Kým on hlasovať nemôže, súčasný šéf zväzu Igor Nemeček (na sní (Autor: TASR)
Marián Szűcs|22. jún 2015 o 20:35

„Kto bude hlasovať za niekoho iného, ako za svojho šéfa?“ pýta sa šéf nitrianskeho klubu Miroslav Kováčik.

BRATISLAVA. Vo voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) majú právo hlasovať aj viacerí zamestnanci zväzu – buď priamo, alebo napríklad ako zástupcovia odborných komisií.

Predstaviteľom extraligového klubu z Nitry sa to nepáči. „Zamestnanci zväzu rozhodujú, kto bude ich šéfom. Zdá sa nám to nevhodné,“ vysvetľuje šéf HK Nitra Miroslav Kováčik.

Nitrania preto navrhli, aby sa pravidlá volieb zmenili. „Hlasovať by mali tí, čo doteraz, okrem zamestnancov zväzu,“ hovorí Kováčik.

Asi až ďalšie voľby

Návrh už na zväze prešiel tzv. dohadovacím konaním a bude jedným z bodov programu štvrtkového volebného kongresu SZĽH.

Bude sa o ňom hlasovať ešte pred samotnou voľbou nového prezidenta. „Je to v návrhu programu. Uvidíme, či to kongres prijme alebo nie,“ reaguje športový riaditeľ SZĽH Roman Štamberský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nitrania žiadajú, aby zamestnanci zväzu nemohli voliť