Robíte si srandu? Kučerov odpovedal polonahý, nevyhol sa vulgarizmom

Nikita Kučerov.
Nikita Kučerov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. júl 2021 o 08:55 (aktualizované 8. júl 2021 o 09:30)

Po zápase vulgárne nadával na tlačovej konferencii.

Kanadské bodovanie play off NHL 2021

1.

Nikita Kučerov

Tampa Bay

32 bodov (8 gólov + 24 asistencií)

2.

Brayden Point

Tampa Bay

23 bodov (14+9)

3.

Steven Stamkos

Tampa Bay

18 bodov (8+10)

4.

Victor Hedman

Tampa Bay

18 bodov (2+16)

5.

Alex Killorn

Tampa Bay

17 bodov (8+9)

6.

William Karlsson

Vegas

16 bodov (4+12)

32.

Erik Černák

Tampa Bay

10 bodov (1+9)

TAMPA. Ruský hokejový útočník Nikita Kučerov sa stal s 32 kanadskými bodmi najproduktívnejším hráčom play off NHL 2021.

Zopakoval tým svoje prvenstvo z play off 2020. Od roku 1992 je prvý hráč, ktorý triumfoval v produktivite vyraďovacích bojov v dvoch po sebe idúcich sezónach.

Pred ním dosiahol rovnaký úspech Mario Lemieux z Pittsburghu Penguins, ktorému sa to podarilo v rokoch 1991 a 1992.

Rus po finále absolvoval aj tlačovú konferenciu, ktorá sa zaradí medzi pamätné. Prišiel  na ňu polonahý a zjavne po prvej vlne víťazných osláv. V ruke mal pivo a neskrýval bujarú náladu.

Právo prvej otázky dostal Joe Smith z The Athletic, krátko pred odpoveďou Kučerov zahnal smäd a snažil sa popísať svoje emócie. Nezaobišlo sa to bez vulgarizmov.

Ruský útočník vyzdvihol svojho krajana, brankár Vasilveskij získal cenu pre najlepšieho hráča play off. "Stále mu hovorím, že je najlepší. A opäť nás držal v hre. Ďalšie čisté konto. Neuveriteľné," dostával zo seba Kučerov.

"Každý deň som mu hovoril: Si najužitočnejší hráč, si MVP celej ligy. Aj najlepší brankár. A oni dali v minulej sezóne Vezinu (trofej pre najlepšieho brankára, pozn.) nejakému chlapíkovi z Vegas. Prvotriedna hlúposť," povedal Kučerov.

Minulý rok bol za najlepšieho brankára označený Marc-André Fleury z Vegas Golden Knights.

Následne svoju odpoveď o emóciách ešte rozvíjal ďalej: "Som taký šťastný, že sme vyhrali tu v Tampe. Do Montrealu som sa už nechcel vrátiť. Ich fanúšikovia sa po predošlom zápase správali akoby vyhrali Stanleyho pohár. To si robia žarty? Ich finále bola predošlá séria." A pridal ďalší vulgarizmus.

Kučerov neodohral v základnej časti 2020/2021 ani jeden zápas a do hry nastúpil až vo vyraďovacích bojoch. V nich patril, rovnako ako v roku 2020, k najvýraznejším lídrom Tampy.

V 22 zápasoch dosiahol bilanciu 8 gólov a 24 asistencií a na čele produktivity mal pred druhým Braydenom Pointom 9-bodový náskok.

Úspešné ťaženie Lightning za obhajobou sa premietlo aj do kanadského bodovania play off, keď sa na prvých piatich priečkach umiestnili práve hráči Tampy Bay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Robíte si srandu? Kučerov odpovedal polonahý, nevyhol sa vulgarizmom