Komentátorovi preskočil hlas, brankár padol na ľad. V NHL sa hralo 107 minút

Mike Smith.
Mike Smith. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. máj 2021 o 09:00 (aktualizované 25. máj 2021 o 11:11)

Winnipeg hral o posledné víťazstvo v play off neuveriteľne dlho.

WINNIPEG, BRATISLAVA. Obranca Winnipegu Neal Pionk posunul puk na Kyla Connora a 24-ročný útočník dokonale využil, že súper akurát striedal.

Nebránený prišiel pred bránu a nedal šancu Mikovi Smithovi v bránke Edmontonu.

Musel však siahnuť na posledné zvyšky síl. Na svetelnej tabuli už totiž prebiehala 107. minúta zápasu.

Winnipeg hral o posledný víťazný zápas neuveriteľne dlho. Napokon vyhral v sérii suverénne 4:0, no záverečný zápas rozhodol až v treťom predĺžení.

Z posledných síl išiel aj americký komentátor, pri poslednom zahlásení gólu mu preskočil hlas. Zápas komentoval takmer dve hodiny.

McDavid: Je to frustrujúce

Hráči Winnipegu sa v klbku radovali z postupu. Po ľadovej ploche zostali nešťastní hokejisti Edmontonu.

Po troch prehrách mali poslednú šancu na zvrat v play off a bojovali až do poslednej sekundy. Prehra v 107. minúte bola pre nich krutá.

V zápase dvakrát prehrávali, no otočili ho, v úvode tretej tretiny viedli 3:2. V 47. minúte vyrovnal po zaujímavej akcii Mark Scheifele. Hostia len krútili hlavami.

Dvojgólový Scheifele sa stal zároveň najlepším strelcom v histórii Winnipegu.

Sezóna sa tak skončila pre hviezdne duo Edmontonu Connora McDavida a Leona Draisaitla. Dvaja najproduktívnejší hráči základnej časti nevystrieľali ani jedno víťazstvo v play off.

"Som hrdý na celý tím, nechali sme na ľade všetko. Chceli sme ísť ďalej, myslím si, že sme boli v tomto zápase lepším tímom, ale napokon to dopadlo takto. Je to frustrujúce, bola to divoká séria, ale nedá sa nič robiť a musíme sa s tým zmieriť," povedal McDavid.

Pre Winnipeg išlo o najdlhší zápas v klubovej histórii. Zároveň sa im ešte nikdy nepodarilo vyhrať sériu play off tak hladkým spôsobom.

Winnipeg a Edmonton odohrali tri vzájomné zápasy za štyri dni, pričom všetky sa rozhodovali až v predĺžení.

Nekonečné play off

Vo Winnipegu to v noci z pondelka na utorok nebol jediný nekonečný zápas v NHL. 

Vo Východnej divízii hrali Pittsburgh Penguins a New York Islanders 81 minút. V druhom predĺžení rozhodol o výhre Islanders Josh Bailey.

Hviezdou stretnutia bol však newyorský brankár Iľja Sorokin, ktorý zneškodnil 48 striel. Islanders sa ujali vedenia v sérii 3:2.

V akcii boli v noci aj dvaja Slováci, Montreal s Tomášom Tatarom i Tampa Bay s Erikom Černákom však svoje zápasy prehrali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Komentátorovi preskočil hlas, brankár padol na ľad. V NHL sa hralo 107 minút