NHL: V Colorade spokojnosť s Budajom

Peter Budaj predvádza v posledných zápasoch veľmi dobré výkony.
Peter Budaj predvádza v posledných zápasoch veľmi dobré výkony. (Autor: TASR)
TASR|17. dec 2007 o 15:35

Denver 17. decembra (TASR) - Po sobotňajšom zápase zámorskej NHL Colorado - Nashville (3:1), kde žiaril najmä slovenský hokejový brankár Peter Budaj, ...

Denver 17. decembra (TASR) - Po sobotňajšom zápase zámorskej NHL Colorado - Nashville (3:1), kde žiaril najmä slovenský hokejový brankár Peter Budaj, sa aj coloradské médiá upriamili na jeho výkon. Denník Denver Post si vo svojej analýze všíma jeho prínos najmä v tom, že napriek tomu, že ofenzíva Avs nie je stále na požadovanej úrovni, aspoň v bránke sa konečne našiel muž, ktorý by mužstvo v rozhodujúcich chvíľach podržal. Bolo to kľúčové najmä v čase, keď v prvej tretine predátori prestrieľali domácich 17:5.

"Prvú tretinu sme nezvládli na kvalitnej úrovni, ale myslím že Budaj nás v tých momentoch podržal a vrátil nás svojimi zákrokmi späť do zápasu. Dnes bol veľmi koncentrovaný, vyrovnaný a kontroloval puk i po dorážkach," vyjadril sa na adresu slovenského gólmana tréner lavín Joel Quenneville, ktorý sa vágne venoval aj problému s brankárskou jednotkou v tíme.

"Chcem, aby obaja chlapci zdvihli rukavicu a pobili sa o miesto v bránke, chcem vidieť, že do bránky naozaj chcú. "Boods" (Budaj) mal posledné dva zápasy veľmi dobré, takého ho chceme mať aj naďalej." Slovenský útočník Marek Svatoš v tom istom zápase konečne tiež trafil sieť, znovu po 22. novembri a na trefu mu nahrával práve Budaj. "Je skvelé vrátiť sa na výsledkovú listinu strelcov, najmä psychicky som to potreboval. A okrem toho sme aj vyhrali zápas, takže sa cítim úžasne," zhrnul slovenský krídelník.

Nachádzate sa tu:
Domov