Šofér obvinený z usmrtenia bratov Gaudreauovcov mal v krvi takmer jedno promile

Kvety a spomienkové predmety pre bývalého hráča Calgary Flames Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa položené na tráve pred halou Saddledome v Calgary.
Kvety a spomienkové predmety pre bývalého hráča Calgary Flames Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa položené na tráve pred halou Saddledome v Calgary. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. sep 2024 o 18:33

Hrozí mu 20 rokov odňatia slobody.

NEW YORK. Vodič, ktorý čelí obvineniu z usmrtenia bratov Johnnyho a Matthewa Gaudreauovcov, mal v krvi 0,87 promile alkoholu.

Je to o 0,8 viac než je povolený limit v štáte New Jersey, v ktorom sa stala tragická udalosť. Štyridsaťtriročnému Seanovi M. Higginsovi hrozí 20 rokov odňatia slobody.

Obhajca: Urobil hrozné rozhodnutie

Tragická nehoda sa stala 29. augusta, deň predtým, než sa bratia Gaudreauovci mali zúčastniť na svadbe svojej sestry Katie.

Obaja boli na bicykloch v momente, keď ich zrazilo auto, ktoré viedol Higgins. Ten je obvinený z usmrtenia vplyvom bezohľadnej jazdy, prechovávania otvorenej nádoby s alkoholom a požitia alkoholu v motorovom vozidle.

Na piatkovom videokonferenčnom súdnom pojednávaní sudca nariadil, aby bol súdený napriek argumentom obhajoby, že pred nehodou bol ženatým otcom a občan, ktorý dodržiava zákony.

"Je to empatický človek a milujúci otec dvoch dcér. Je to dobrý človek a v tú noc urobil hrozné rozhodnutie," povedal obhajca Matthew Portella.

Neuspel ani v teste triezvosti v teréne

Higgins polícii povedal, že v ten deň si dal päť alebo šesť pív a podľa trestného oznámenia sa priznal k požitiu alkoholu počas jazdy. Neuspel ani v teste triezvosti v teréne, uvádza sa v sťažnosti.

Prokurátor uviedol, že Higgins pil doma po skončení pracovného hovoru a mal znepokojujúci rozhovor s členom rodiny.

Podľa prvého zástupcu prokurátora Jonathana Flynna z okresu Salem mal Higgins v minulosti za sebou aj incidenty súvisiace s jeho "zúrivosťou na cestách a bezohľadnou jazdou".

Povedal, že Higgins bol zrejme frustrovaný, keď dvaja vodiči pred ním spomalili, aby obišli cyklistov. Higgins pracuje v oblasti financií pre spoločnosť zaoberajúcu sa liečbou závislostí a slúžil v boji v Iraku, uviedli jeho právnici.

Jeho manželka však povedala, že pil pravidelne, odkedy pracuje z domu.

Mladší z bratov Matthew ukončil hokejovú kariéru v roku 2022, do NHL sa nepresadil a pôsobil v nižších zámorských súťažiach.

Z Johnnyho sa stala hviezda NHL i americkej reprezentácie, v ktorej sa stal v roku 2024 rekordérom v počte bodov na MS (43).

V NHL odohral 10 sezón a ročník 2024/2025 mal byť pre neho tretí v klube Columbus Blue Jackets, s ktorým podpísal sedemročnú zmluvu na 68 miliónov dolárov. Prvých osem sezón odohral v Calgary Flames.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šofér obvinený z usmrtenia bratov Gaudreauovcov mal v krvi takmer jedno promile