NHL: Toronto si chce udržať Matsa Sundina

Mats Sundin
Mats Sundin (Autor: SITA, AP)
SITA|11. jún 2008 o 14:45

Generálny manažér tímu zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs Cliff Fletcher plánuje v najbližších dňoch rozhovory so švédskym útočníkom Matsom Sundinom.

TORONTO 11. júna (SITA) - Ten sa stane 1. júla neobmedzeným voľným hráčom, ak by sa s "javorovým listami" na novom kontrakte nedohodol.

"Plánujeme si sadnúť niekedy v priebehu najbližších desiatich dní a porozprávať sa na tému novej zmluvy. Určite tak učiníme ešte v júni. Pred prvým júlom chceme mať predstavu, ako to vidí sám hráč, aby sme vedeli, na čom sme," povedal Fletcher.

Záujem o Sundina aj v Montreale a Detroite

Tridsaťsedemročný Sundin koncom mája prezradil, že Toronto nie je jeho jediným možným pôsobiskom v nasledujúcej sezóne. O služby draftovej jednotky z roku 1989 sa zaujíma okrem Toronta aj Montreal a Detroit. Ak by Sundin pred koncom mesiaca súčasnému zamestnávateľovi oznámil, že sa chce stať voľným hráčom, ten by práva naň automaticky najradšej vymenil.

"Mats sa nechal počuť, že určite v budúcej sezóne bude v NHL hrávať. Po takej sezóne, akú mal, sa jednoducho s kariérou nekončí. Odohral jeden z najlepších ročníkov za posledných päť rokov," prezradil Fletcher a dodal: "Otázkou zostáva, či zostane v Toronte. Bude to ešte tuhý boj."

Pred koncom prestupového obdobia Sundin využil "no trade" klauzulu v zmluve a vyhol sa tak sťahovaniu do Montrealu, ktorý oň mal eminentný záujem. "Ak by Mats prišiel za mnou a povedal, že podpíše jednoročnú zmluvu vrátane 'no trade' klauzuly, bez váhania sa s ním na takom kontrakte dohodnem," doplnil Fletcher. V poslednej sezóne zarobil Sundin 5,5-milióna dolárov, v základnej časti odohral 74 duelov s bilanciou 32 gólov a 46 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Toronto si chce udržať Matsa Sundina