NHL: Svatoš je "strojom na góly"

Marek Svatoš má v poslednej dobe výbornú fazónu.
Marek Svatoš má v poslednej dobe výbornú fazónu. (Autor: AP)
SITA|15. jan 2008 o 15:30

DENVER 15. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa v zostave Colorado Avalanche už udomácnil a pokiaľ ho netrápia zranenia, je platnou posilou pre ofenzívu mužstva z Denveru. Dvadsaťpäťročný ...

DENVER 15. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa v zostave Colorado Avalanche už udomácnil a pokiaľ ho netrápia zranenia, je platnou posilou pre ofenzívu mužstva z Denveru. Dvadsaťpäťročný pravý krídelník podpísal profesionálnu zmluvu s Coloradom pred šiestimi rokmi, pravidelne hráva v prvom mužstve tretiu sezónu, a za ten čas sa kolónka s jeho zraneniami stihla zaplniť naozaj úctyhodne. Nútene totiž niekoľkokrát pauzoval pre problémy s ramenom a viackrát mu hrať zabránili aj zranenia slabín.

V ostatných stretnutiach sa tento košický odchovanec javí ako "stroj na góly" a rovnakým prívlastkom ho častujú aj zámorské médiá. V posledných troch zápasoch zaznamenal Svatoš štyri presné zásahy a od 21. decembra zaťažil v jedenástich dueloch konto súpera desaťkrát. V osobných štatistikách má v aktuálnej edícii profiligy už dvadsať presných zásahov, čo je viac ako počas celej sezóny 2006/07. "Ani neviem, či som sa už niekedy cítil pri návrate z maródky tak dobre ako teraz. Snažím sa čo najčastejšie dostať pred bránku, sledujem pohyb puku. Niekedy sa podarí dať gól po odrazenom puku, niekedy ma nájde presnou prihrávkou niektorí zo spoluhráčov. Mám rád situácie pred bránkou, kde je všetko otázkou zlomkov sekundy a milimetrov," povedal Svatoš, ktorý neustále korčuľuje na hracej ploche s niekým iným. Tréner Joel Quenneville totiž musí reagovať na množstvo zranení, ktoré Colorado postretli. Rodák z Košíc aktuálne hráva v jednej formácii s Wojtekom Wolským a Tylerom Arnasonom. "Niekoľko posledných zápasov sme mali dobrých a verím, že nám to vydrží. Naše výkony ma tešia ako z pohľadu tímu, tak aj môjho osobného."

V drese "lavíny" pôsobí aj slovenský gólman Peter Budaj, ktorého však po kvalitných výkonoch do bránky pustil skúsenejší Jose Theodore naposledy 2. januára. V celej sezóne má kanadský gólman síce o trochu horšie štatistiky ako Budaj, no jeho výkony sa v novom roku zlepšujú. "Jose teraz ťahá sériu dobrých výkonov. Od úvodu sezóny nedostával príliš veľa šancí, no teraz ako keby si to chcel vynahradiť," povedal tréner Quenneville.

Nachádzate sa tu:
Domov