NHL: Selänne stále nevie či bude pokračovať v kariére

Legendárny fínsky útočník Teemu Selänne stratil po zisku Stanleyho pohára s Anaheimom veľkú časť motivácie.
Legendárny fínsky útočník Teemu Selänne stratil po zisku Stanleyho pohára s Anaheimom veľkú časť motivácie. (Autor: SITA, AP)
SITA|15. sep 2007 o 10:15

ANAHEIM 15. septembra (SITA, AP) - Fínsky hokejista Teemu Selänne sa stále nerozhodol, či bude pokračovať v kariére alebo ju ukončí. Fínsky blesk je stále bez zmluvy, aj napriek tomu, že kluby NHL oň ...

ANAHEIM 15. septembra (SITA, AP) - Fínsky hokejista Teemu Selänne sa stále nerozhodol, či bude pokračovať v kariére alebo ju ukončí. Fínsky blesk je stále bez zmluvy, aj napriek tomu, že kluby NHL oň majú veľký záujem. Po zisku Stanleyho pohára však Selänne stratil motiváciu. "Jedno moje ja chce, aby som hral. Na druhej strane, druhé ja tvrdí, že ešte nie som pripravený. Ešte chvíľu počkám a uvidím, aké budem mať pocity, keď sa začne sezóna," povedal Selänne, ktorý v poslednom ročníku obliekal dres Anaheim Ducks.

Štatistikám káčerov dominoval v počte bodov (94) i strelených gólov (48). V play off pridal 5 presných zásahov a 10 nahrávok a počas pätnásťročnej kariéry v NHL prvýkrát dvihol nad hlavu Stanleyho pohár. "Ak chcem hrať na rovnakej úrovni, musím nájsť nejaký bod, ktorý by ma motivoval. Zatiaľ som ho nezbadal. V minulosti som bol hladný po všetkom. Viem, že prichádza čas, keď budem musieť urobiť rozhodnutie. Teraz je však ešte veľmi skoro," tvrdí Selänne. Rovnako ako Fín rozmýšľa aj ďalšia z opôr Anaheimu Scott Niedermayer.

Kanaďan má však na rozdiel od severana platný kontrakt. "Nesnažím sa myslieť na to, čo Scotty urobí. Je však v podobnej situácii. Ak však otvorím noviny a Scotty bude hrať aj ďalší rok, možno ma to bude motivovať," uvažuje Selänne.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Selänne stále nevie či bude pokračovať v kariére