Ovečkin skóroval, Slováci usilovne strieľali. Dva body však bral Pittsburgh

Jake Guentzel rozhoduje o víťazstve Pittsburghu.
Jake Guentzel rozhoduje o víťazstve Pittsburghu. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jan 2021 o 22:31

V nájazdoch rozhodol Jake Guentzel.

NEW YORK. Hokejisti Floridy Panthers úspešne vstúpili do novej sezóny zámorskej NHL, keď vo svojom úvodnom súboji ročníka na domácom ľade zdolali Chicago 5:2.

Prispel k tomu brankár Chris Driedger 23 úspešnými zákrokmi a Chicago prehralo aj v treťom zápase.

Domáci obranca Keith Yandle zaknihoval jubilejný 100. gól v kariére v NHL, jeho fínsky spoluhráč Eetu Luostarinen si v profilige otvoril gólový účet.

Panthers mali minulý týždeň hrať dva zápasy s Dallasom, no pandémia koronavírusu s tíme Stars ich nedovolila uskutočniť.

Hokejisti Pittsburghu Penguins zaznamenali prvé víťazstvo v novej sezóne, keď si v nedeľu večer poradili doma s Washingtonom Capitals 4:3 po predĺžení a nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil vo štvrtej sérii Jake Guentzel.

Capitals naopak prvýkrát v ročníku nebodovali naplno. V ich drese opäť nechýbali dvaja slovenskí reprezentanti. Zdeno Chára strávil na ľade 19:18 minút a zaznamenal tri strely na bránku, tri hity, dva bloky a jeden plusový bod.

Richard Pánik odohral 13:21 minút, taktiež trikrát ohrozil súperovu bránku, prial štyri bodyčeky, no pripísal si jeden mínusový bod.

NHL - nedeľa:

Pittsburgh - Washington 4:3 sn (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. Rodrigues (Dumoulin, Guentzel), 23. Sceviour (Blueger), 33. M. Pettersson (Zucker, Rust), rozhodujúci nájazd Guentzel – 13. Dowd, 15. Ovečkin (Kuznecov, T. Wilson), 31. Bäckström (Kuznecov, Ovečkin)

/Obranca Zdeno Chára (Washington) strávil a ľade 19:22 min., trikrát vystrelil na bránku a pripísal si jeden plusový bod/

/Útočník Richard Pánik (Washington) strávil na ľade 13:21 min., trikrát vystrelil na bránku, pripísal si jeden mínusový bod a zaznamenal štyri bodyčeky/

Florida - Chicago 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly: 21. Ekblad, 26. Yandle (Huberdeau, Luostarinen), 44. Luostarinen (Verhaeghe, Strälman), 46. Hörnqvist (Huberdeau, Gudas), 57. Huberdeau (Barkov, Hörnqvist) – 33. DeBrincat (Keith, P. Kane), 43. C. Murphy (Keith, Suter)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin skóroval, Slováci usilovne strieľali. Dva body však bral Pittsburgh