NHL: Milan Jurčina oporou defenzívy Washingtonu

Milan Jurčina
Milan Jurčina (Autor: SITA, AP)
TASR|1. nov 2007 o 19:25

Washington 1. novembra (TASR) - Stabilné výkony mladého slovenského obrancu Milana Jurčinu si podrobnejšie všimla aj oficiálna stránka zámorskej NHL. ...

Washington 1. novembra (TASR) - Stabilné výkony mladého slovenského obrancu Milana Jurčinu si podrobnejšie všimla aj oficiálna stránka zámorskej NHL. Portál si v obsiahlej reportáži všíma pozitívny prínos mladých defenzívnych hráčov ako Jurčina, Mike Green a Shaone Morrison ku zlepšenej hre Washingtonu Capitals, ktorého výkony oproti minuloročným sľubujú reálnejšie kontúry účasti v play off.

Kľúčom k zlepšeniu defenzívnych štatistík je podľa článku opätovné spojenie Morrisona a Jurčinu do jednej obrannej dvojice. Obaja predtým pôsobili v organizácii Boston Bruins a na farme v Providence, ale Morrison si musel počkať na Jurčinu v hlavnom meste USA do minulej sezóny, kedy Caps v rámci výmeny získali aj jeho.

"Vyrástli sme spolu a teraz si uvedomujeme našu dôležitosť v tíme, keď nastupujeme večer čo večer proti elitným formáciám súperov. Vieme, čo sa od nás očakáva," vysvetľuje Morrison. Slovenský reprezentant vidí podstatu progresu v dôvere, ktorú mu tréneri dávajú. "Je to veľmi dobré mať istotu, že keď nebodaj chybíte, dajú vám príležitosť aj nasledujúci zápas. Máme vynikajúci trénerský tím, ktorý vie komunikovať s hráčmi. Keď spravíme chybu, porozprávame sa o nej a snažíme sa jej vyhnúť v ďalších zápasoch," konštatovala ešte stále len 24-ročná opora zadných radov Washingtonu.

Takisto asistent trénera Caps Jay Leach si všíma prácu mladých bekov: "Mo (Morrison) je teraz u nás 3 roky, Mikey (Green) prišiel neskôr, ale jeho hráčsky nárast je evidentný, aj keď má vždy čo zlepšovať. Juice (Jurčina) je silný, vyše stokilový chalanisko, stvorený pre defenzívnu činnosť. Jeho hra ešte nie je doladená do dokonalosti, ale stále má len 24. Po ostatné roky sme buď neboli dostatočne silní, alebo sme neboli dosť rýchli, aby sme dokázali hrať vyrovnanú partiu so špičkovými tímami. Teraz je to iné a dôvodom je aj to, že títo mladí chalani dostali šancu hrať a ukázať svoje schopnosti na ľade."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Milan Jurčina oporou defenzívy Washingtonu