Jeho gól zarmútil celé Slovensko, dnes je prvým kapitánom tímu NHL

Kanaďan Mark Stone sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu.
Kanaďan Mark Stone sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jan 2021 o 10:16

Jeho spoluhráčom je aj Tomáš Jurčo.

LAS VEGAS. Kanadský hokejový útočník Mark Stone sa stal prvým kapitánom v histórii klubu Vegas Golden Knights. Vedenie zámorského tímu ho do funkcie vymenovalo v stredu, tesne pred štartom nového ročníka NHL.

Stone prišiel do Las Vegas vo februári 2019 výmenou z Ottawy. Hneď sa zaradil medzi najväčšie opory tímu a doteraz zastával v mužstve funkciu asistenta.

"Pravdupovediac, onemel som, keď mi to oznámili. Je to pre mňa veľká pocta, že môžem byť prvým kapitánom tejto organizácie. Má za sebou tri sezóny a už niečo dosiahla. Som skutočne nadšený," uviedol pre web NHL.

V tíme, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Tomáš Jurčo mu budú robiť asistentov Reilly Smith a Alex Pietrangelo, predsezónna posila zo St. Louis.

Dvadsaťosemročný krídelník si v minulej sezóne pripísal 63 bodov (21+42) v 65 zápasoch základnej časti a ďalších 17 bodov (7+10) pridal v play off.

Uchádzal sa aj o Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka sezóny, cenu mu napokon "uchmatol" Ryan O'Reilly zo St. Louis Blues.

Golden Knights, ktorí vstúpili do NHL v ročníku 2017/2018 po expanznom drafte, nemali kapitána počas prvých troch sezón v profilige.

"Cítili sme, že nastal čas vymenovať kapitána a že Mark je správnou osobou pre tento post. Vidíte, ako sa u nás usadil a aké vzťahy má so spoluhráčmi.

Myslím si, že má v kabíne veľký rešpekt," povedal na adresu Stonea generálny manažér klubu Kelly McCrimmon.

Stone sa predstavil na MS 2019 na Slovensku, kde získal striebro a vymenovali ho za najužitočnejšieho hráča šampionátu. V základnej skupine rozosmutnil aj Slovákov, ktorým strelil gól na 6:5 necelé dve sekundy pred koncom.

Spomenutý gól nájdete od 7:20 min.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jeho gól zarmútil celé Slovensko, dnes je prvým kapitánom tímu NHL