NHL: Hossa začal asistenciou, Marinčin mínuskou

Zápas medzi domácim Los Angeles Kings a San Jose Sharks (biele dresy) začal oproti úvodným dvom duelom o čosi neskôr. Z výhry sa ale tešil takisto hosťujúci tím.
Zápas medzi domácim Los Angeles Kings a San Jose Sharks (biele dresy) začal oproti úvodným dvom duelom o čosi neskôr. Z výhry sa ale tešil takisto hosťujúci tím. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|8. okt 2015 o 07:20

Prvý gól nového ročníka strelil Max Pacioretty.

NEW YORK. Americký hokejista Max Pacioretty strelil v noci na štvrtok prvý gól novej sezóny NHL.

Montreal sa ním dostal do vedenia v najsledovanejšom kanadskom derby súťaže a napokon aj v aréne Toronta vyhral 3:1.

V nasledujúcom druhom dueli obhajcovia Stanleyho pohára z Chicaga odštartovali prehrou s NY Rangers 2:3, no Slovák Marián Hossa si aspoň do individuálnych štatistík pripísal asistenciu i plusový bod.

Montreal sa dostal do vedenia na začiatku 4. minúty, keď nevydarené striedanie súpera hostia využili založením kolmej akcie po pravom krídle.

Na druhej strane vtedy naskakoval na ľad aj mladý slovenský obranca Martin Marinčin a korčuľujúc dozadu nijako nemohol ovplyvniť Paciorettyho strelu, ktorá brankára Jonathana Berniera prekvapila a puk mu nešťastne prekĺzol do brány.

Mínusový bod za účasť na ľade pri inkasovanom góle bol napokon najvýraznejším štatistickým ukazovateľom Marinčina, do hry dostal na vyše 15 minút.

Na striedačke domácich smutne sledoval aj Paciorettyho druhý gól do prázdnej bránky tréner Mike Babcock, ktorý po svojej svetoznámej ére v Detroite odštartoval novú misiu v klube Maple Leafs.

"Utvorili sme si dostatok šancí na skórovanie, spravili sme mnoho dobrých vecí a vyhrali veľa súbojov. Nijaké morálne víťazstvá v NHL však nejestvujú. Buď vyhráte, alebo prehráte," priznal dlhoročný kouč Detroitu, ktorý s Maple Leafs uzavrel kontrakt na osem rokov.

Priaznivci NHL sa konečne dočkali:

Prvé štyri góly v Chicagu padli v prvej tretine, potom dlho nič a až v 47. minúte za stavu 1:3 znížil na 2:3 Teuvo Teräväinen.

Fínovi na gól prihral Hossa, ale vyrovnať sa "čiernym jastrabom" už nepodarilo.

"Postupom času sa naša hra zlepšovala a predviedli sme niekoľko dobrých vecí, ale v prvej tretine sme inkasovali tri zbytočné góly," podotkol tréner Joel Quenneville.

Keďže vo všetkých štyroch úvodných zápasoch domáci prehrali, tímovo neuspel ani Marián Gáborík a tomu dokonca zaregistrovali až dve mínusky.

Los Angeles Kings doma prehrali so San Jose hladko 1:5 a rovnaký výsledok sa zrodil aj v zápase Calgary - Vancouver.

Udalosťou noci bolo aj prvé vystúpenie Milana Lucica za LA Kings.

Bývalý hráč Bostonu nezostal nič dlžný povesti "zlého muža".

V závere zápasu si to odniesol Logan Couture, ktorého Lucic napadol pri striedačke hostí, prehol ho cez mantinel a udieral ho do tváre, za čo dostal trest v hre.

NHL 2015/16:

Toronto - Montreal 1:3

Góly: 21. J. van Riemsdyk (Kadri, Phaneuf) - 4. Pacioretty (Subban), 53. Galchenyuk (A. Markov, Subban), 60. Pacioretty (Subban, B. Flynn)

/Martin Marinčin (Toronto) odohral 15:57 min, -1 bod/

Calgary - Vancouver 1:5

Góly: 24. Hudler (Gaudreau, Monahan) - 11. Hansen (Hutton, Burrows), 19. Sutter (D. Sedin), 40. D. Sedin (Hamhuis, Tanev), 49. Burrows, 57. H. Sedin (D. Sedin, Sutter)

Los Angeles - San Jose 1:5

Góly: 2. Shore (D. Brown, Doughty) - 10. J. Thornton (P. Martin), 16. Pavelski (Burns, Marleau), 27. Burns (Pavelski, J. Thornton), 29. Hertl (Vlasic, Wingels), 44. Donskoi (Pavelski, Vlasic)

/Marián Gáborík (LA) 16:42 min, 1 strela, -2 body/

Chicago - NY Rangers 2:3

Góly: 15. Panarin (Kane, N. Hjalmarsson), 27. Teräväinen (MARIÁN HOSSA, Toews) - 2. Lindberg (J.T. Miller, Staalberg), 17. Klein (Yandle, J.T. Miller), 20. Stepan (Hayes, Kreider)

/Marián Hossa (Chicago) 17:29 min, 2 strely, +1 bod/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hossa začal asistenciou, Marinčin mínuskou