Získal Hartovu trofej, ale nemá tímový úspech. Po boku hviezdy sa pokusí o reštart

Taylor Hall v drese Arizona Coyotes.
Taylor Hall v drese Arizona Coyotes. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. okt 2020 o 14:32

Draftová jednotka z roku 2010 dostala ďalšiu šancu.

BUFFALO. V roku 2010 sa stal draftovou jednotkou v zámorskej hokejovej NHL, ale počas uplynulej dekády sa kanadský útočník Taylor Hall nedopracoval k tímovému úspechu v kanadsko-americkej profilige.

Za sezónu si zarobí osem miliónov

Nevyšlo mu to počas piatich sezón v Edmonton Oilers, neskôr ani pri zastávke v New Jersey Devils a v závere ročníka 2019/2020 ani v Arizone Coyotes.

V NHL je tak jeho zatiaľ jediným úspechom zisk Hartovej trofeje určenej najužitočnejšiemu hráčovi profiligy v sezóne 2017/2018. Pritom už šesťkrát pokoril dvadsaťgólovú métu v jednej sezóne.

Teraz čaká Taylora Halla ďalšia šanca, keďže sa na spolupráci dohodol s klubom Buffalo Sabres. Podpísal s ním zmluvu na jednu sezónu v hodnote 8 miliónov dolárov a zahrá si s draftovou dvojkou z júna 2015 Jackom Eichelom.

Manažér Buffala: Môžeme len získať

"Verím, že všetci hráči, tréneri aj ďalší členovia realizačného tímu našej organizácie sa z toho tešia, Je to obrovský krok pre náš klub. Sme v takej situácii, v ktorej môžeme len získať," poznamenal generálny manažér Sabres Kevyn Adams.

Buffalo sa v ostatných rokoch poriadne trápi, veď do play off sa prebojovalo zatiaľ naposledy v ročníku 2010/2011 a vo vyraďovacej časti vyhralo aspoň jednu sériu v sezóne 2006/2007.

"Všetci veríme, že Taylor je skvelý hráč aj osobnosť. Sme presvedčení, že krátkodobá spolupráca môže vyústiť v dlhodobú, ktorá bude prospešná pre obe strany. Uvidíme, kam to napokon povedie," myslí si Adams.

V NHL Hall odohral už 627 duelov základnej časti a pripísal si v nich 218 gólov a 345 asistencií. V play off pridal má zatiaľ len 14 štartov (4+8).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Získal Hartovu trofej, ale nemá tímový úspech. Po boku hviezdy sa pokusí o reštart