Seattle štýlovo predstavilo trénera, na Slovensku získal striebro

Dave Hakstol ako tréner Philadelphie Flyers.
Dave Hakstol ako tréner Philadelphie Flyers. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. jún 2021 o 18:21

Hakstol je poctený aj ohromený.

SEATLLE. Historicky prvým trénerom hokejového tímu NHL Seattle Kraken bude Dave Hakstol. Doteraz pôsobil v Toronte Maple Leafs ako asistent.

Päťdesiatdvaročný Hakstol pracoval v kanadskom klube asistenta dva roky, predtým ako hlavný viedol štyri roky Philadelphiu Flyers.

Klub oznámil meno trénera štýlovým videom. Najskôr sú zábery na lietadlo, následne sa vysunú schody a potom sa zjaví prvý tréner tejto organizácie. 

"Je mi cťou byť prvým hlavným trénerom tímu Seattle Kraken. Som poctený tým, že sa pridám k tejto ohromnej skupine zamestnancov a fanúšikov. 

"Keď som prvýkrát uvidel arénu, bol som unesený - je to jedinečné miesto. Teším sa, že budem súčasťou skupiny, ktorá buduje tím, hrá s hrdosťou, vášňou a obetavosťou pre mesto Seattle," cituje Hakstola web NHL. 

Seattle čaká 21. júla rozširovací draft, v ktorom si bude vyberať hráčov od iných klubov NHL. O dva dni neskôr bude vyberať v riadnom drafte z druhej pozície.

"Dave má veľké skúsenosti, silnú pracovnú morálku, solídne technické pochopenie hry a pozoruhodnú schopnosť jasnej a efektívnej komunikácie. Teším sa na spoluprácu s Davom. Budeme sa usilovať o vytvorenie tímu, na ktorý budú naši fanúšikovia hrdí," povedal generálny manažér Ron Francis. 

Hakstol bol v roku 2019 asistentom kanadského tímu na MS v hokeji. Po bratislavskom finále však bol sklamaný po prehre s Fínskom 1:3. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Seattle štýlovo predstavilo trénera, na Slovensku získal striebro