NHL: Colorado možno vymení Budaja alebo Theodora

Slovenský brankár Peter Budaj možno zmení klub v NHL.
Slovenský brankár Peter Budaj možno zmení klub v NHL. (Autor: SITA, AP)
TASR|7. dec 2007 o 11:55

Toronto 7. decembra (TASR) - Podľa kanadských novín Metro je jeden z brankárskeho tandemu hokejového tímu Colorada Avalanche Peter Budaj - Jose Theodore ...

Toronto 7. decembra (TASR) - Podľa kanadských novín Metro je jeden z brankárskeho tandemu hokejového tímu Colorada Avalanche Peter Budaj - Jose Theodore "zrelý" na výmenu do iného klubu NHL. Brankárska situácia v klube víťazov Stanleyho pohára z rokov 1996 a 2001 je "neúnosná", pretože tím spod Skalnatých hôr nepodáva uspokojivé výkony v posledných zápasoch a vinu na prehrách nesú údajne najmä brankári.

Podľa slov trénera Joela Quennevillea v prvých týždňoch, kedy stanovil oboch gólmanov za rovnocenných pre nasadzovanie od začiatku zápasu, sa kouč tešil z disponovania dvoma vyrovnanými brankármi, avšak za momentálnej situácie by bol radšej, keby jeden z nich začal zaznamenávať výhry a zdvihol by padajúcu zástavku Avs. Theodore i Budaj sú zhodne s priemerom 2,95 gólu na zápas na 38. resp. 39. mieste medzi gólmanmi NHL a ukazovateľ percentuálnej úspešnosti zákrokov ich tiež nelichotivo radí bok po boku na 40., resp. 41. miesto. Aj preto sa špekulácie rozbehli okolo výmeny Colorado - Ottawa, kde sú v poslednom čase nespokojní s výkonmi Martina Gerbera a kde v posledných dvoch zápasoch začínal už Ray Emery.

Budaj, Theodore či Gerber však v súčasnosti nie sú jediní muži v maskách na "odstrel". Hviezdne pôsobenie Dwaynea Rolosona z čias strávených v Minnesote a výkony, ktorými priviedol Edmonton minulý rok do finále Stanleyho pohára, sú v nenávratne a príležitosť čoraz častejšie dostáva Mathieu Garon. Kouč Calgary Mike Keenan bol dokonca ešte tvrdší k Miikovi Kiprusoffovi a prehlásil, že jeho tím by v poslednom čase vyhrával viac zápasov, keby medzi žrďami nestál v neúspešných zápasoch fínsky brankár.

(aktualizované o 13.30)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Colorado možno vymení Budaja alebo Theodora