Vedenie Buffala odvolalo trénera Kruegera

Ralph Krueger .
Ralph Krueger . (Autor: TASR/AP)
TASR|17. mar 2021 o 14:45

V klube pôsobil dve sezóny. Ani raz sa s tímom nedostal do play off.

BUFFALO. Ralph Krueger už nie je trénerom hokejistov Buffala Sabres. Vedenie klubu zareagovalo na katastrofálne výsledky tímu v priebiehajúcej sezóne NHL a v stredu odvolalo 61-ročného kouča z funkcie.

Sabres zatiaľ neoznámili meno jeho nástupcu.

Klub oznámil prepustenie Kruegera pár hodín po prehre s New Jersey (2:3). Sabres momentálne ťahajú v NHL sériu 12 prehier, naposledy sa tešili z víťazstva 23. februára. Zo všetkých klubov profiligy získali v tejto sezóne najmenej bodov - 16.

V polovici základnej časti sa nachádzajú na samom dne tabuľky Východnej divízie, od štvrtej postupovej priečky ich delí priepastných 18 bodov. 

Krueger ťahal druhú sezónu v Buffale. V minulom ročníku, ktorý skrátila pandémia koronavírusu, dosiahol so Sabres 30 víťazstiev, pripísal si aj osem prehier po predĺžení či nájazdoch a 31 prehier v riadnom hracom čase.

Nedostal sa tak s tímom do predkola play off po obnovení súťaže. Krueger v minulosti trénoval v NHL aj Edmonton, predtým viedol švajčiarsku reprezentáciu, na Svetovom pohári 2016 v Toronte priviedol Tím Európy do finále.

Okrem toho päť rokov zastával funkciu prezidenta anglického futbalového klubu FC Southampton.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedenie Buffala odvolalo trénera Kruegera