NHL: Budaj v úvode sezóny jednotkou v Colorade

Peter Budaj (na snímke počas odovzdávania cien Zlatý puk 2007) je brankárskou jednotkou v Colorade.
Peter Budaj (na snímke počas odovzdávania cien Zlatý puk 2007) je brankárskou jednotkou v Colorade. (Autor: SITA/Nina Bednáriková)
SITA|2. okt 2007 o 11:21

CENTENNIAL 2. októbra (SITA) - Brankár Peter Budaj začne novú sezónu NHL na pozícii jednotky Colorado Avalanche. Aj napriek progresu v tréningoch by Jose Theodore nemal v stredajšom úvodnom dueli ročníka ...

CENTENNIAL 2. októbra (SITA) - Brankár Peter Budaj začne novú sezónu NHL na pozícii jednotky Colorado Avalanche. Aj napriek progresu v tréningoch by Jose Theodore nemal v stredajšom úvodnom dueli ročníka v Pepsi Centre proti Dallasu obliecť dres a Budajovi sa tak otvára cesta do bránky. Dvojku mu bude robiť Tyler Weiman. "Jose je lepší zo dňa na deň, získava postupne svoju silu. Hrať však zatiaľ nebude," uviedol tréner Joel Quenneville. Theodore sa 29. augusta podrobil menšej operácii kolena.

Budaj vytlačil v poslednej sezóne Theodora z bránky. Kanaďanovi mnohí vyčítali slabšiu výkonnosť. Držiteľ Zlatého puku pre najlepšieho brankára SR nastúpil v 39 z posledných 46 zápasov a sezónu zakončil s 31 víťazstvami. Zarábal pritom o 5,3 milióna dolárov menej ako Theodore, ktorý pred sezónou 2007/08 avizuje útok na stratenú pozíciu.

Nachádzate sa tu:
Domov