NHL: Budaj s víťazstvom, Meszároš s dvoma asistenciami

Brankár Colorada Avalanche, Slovák Peter Budaj blokuje strelu hráča Nashvillu Predators Vernona Fiddlera v zápase zámorskej NHL 13. decembra 2007 v Nashville.
Brankár Colorada Avalanche, Slovák Peter Budaj blokuje strelu hráča Nashvillu Predators Vernona Fiddlera v zápase zámorskej NHL 13. decembra 2007 v Nashville. (Autor: TASR)
TASR|14. dec 2007 o 08:25

New York 14. decembra (TASR) - Jedenásť slovenských hokejistov v desiatich zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok vyprodukovalo päť bodov do kanadského ...

New York 14. decembra (TASR) - Jedenásť slovenských hokejistov v desiatich zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok vyprodukovalo päť bodov do kanadského bodovania a všetky za asistencie. Brankár Colorada Avalanche Peter Budaj priviedol spoluhráčov 30 úspešnými zákrokmi k triumfu 2:1 v Nashville, keď mu 29 sekúnd pred koncom pokazil radosť z prvého shutoutu v sezóne Alexander Radulov.

Obranca Andrej Meszároš prispel dvoma asistenciami k víťazstvu Ottawy v Pittsburghu 4:1, útočník NY Islanders Miroslav Šatan jednou k výhre nad Phoenixom 3:2. Asistencie Zdena Cháru a Michala Handzuša ich tímom nepomohli, Boston doma nestačil na New Jersey Devils 1:3 a Los Angeles bez Ladislava Nagya v zostave prehrali na ľade Dallasu 1:4.

Strelecké hody videli diváci v Tampe, kde domáci podľahli Calgary 6:9. Hosťujúci Jarome Iginla a Kristian Huselius sa prezentovali hetrikmi, ich spoluhráč Dion Phaneuf sa blysol piatimi asistenciami. Duel Edmontonu v Detroite rozhodol v samostatných nájazdoch hosťujúci Aleš Hemský, Oilers zvíťazili 4:3.

výsledky:

Boston - New Jersey 1:3 (za domácich Chára 0+1)

NY Islanders - Phoenix 3:2 (za domácich Šatan 0+1)

Philadelphia - Montreal 1:4

Pittsburgh - Ottawa 1:4 (za hostí Meszároš 0+2)

Detroit - Edmonton 3:4 pp a sn

Nashville - Colorado 1:2 (za hostí Budaj odchytal celý zápas, 31 zákrokov

St. Louis - Florida 0:1

Dallas - Los Angeles 4:1 (za hostí Handzuš 0+1)

Tampa Bay - Calgary 6:9

San Jose - Vancouver 5:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Budaj s víťazstvom, Meszároš s dvoma asistenciami