NHL: Budaj po mesiaci opäť v bránke Colorada

Peter Budaj nastúpi od začiatku zápasu v bráne Colorada takmer po mesiaci
Peter Budaj nastúpi od začiatku zápasu v bráne Colorada takmer po mesiaci (Autor: SITA, AP)
SITA|1. feb 2008 o 12:20

DENVER 1. februára (SITA) - Jose Theodore v dvanástom zápase NHL v rade v bránke Colorada nenastúpi, po takmer mesiaci dostane v piatok v Detroite šancu Slovák Peter Budaj. Theodore necestoval pre problémy ...

DENVER 1. februára (SITA) - Jose Theodore v dvanástom zápase NHL v rade v bránke Colorada nenastúpi, po takmer mesiaci dostane v piatok v Detroite šancu Slovák Peter Budaj. Theodore necestoval pre problémy s chrbtom, pre ktoré odstúpil po dvoch tretinách zo stredajšieho súboja s Chicagom, s tímom na dva zápasy na súperových klziskách. Tréner Colorada Joel Quenneville je však v Theodorovom prípade optimistom, pretože podrobné vyšetrenie nepreukázalo vážnejšie zranenie a ide len o menšie natiahnutie svalu. Tridsaťjedenročný gólman predchádzajúce zápasy absolvoval s bilanciou 6 výhier, 4 prehry a 1 prehra po predĺžení, s priemerom 1,94 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 93,0%.

"Jose chytal v posledných zápasoch fantasticky. Je veľká smola, že zranenie prišlo práve v čase, keď sa mu tak darilo," povedal o súčasnej situácii Budaj a pokračoval: "Sme na jednej lodi a prvoradé je, aby sme vyhrávali zápasy. Na druhej strane som rád, že sa po čase opäť postavím do bránky a dúfam, že svojím výkonom pomôžem nášmu tímu k dobrému výsledku." Dvadsaťpäťročný rodák z Banskej Bystrice má tak šancu opäť sa stať jednotkou svojho tímu. "Samozrejme chcem, aby sa Jose uzdravil čo najskôr. Je dôležitou súčasťou tímu a mojím dobrým priateľom, takže nie je pre mňa príjemné vidieť, že má zdravotné problémy," dodal Budaj na margo zranenia svojho tímového kolegu. Ako náhradu za zraneného Theodora povolali Avalanche do prvého tímu gólmana Tylera Weimana z Lake Erie Monsters, ktorý pôsobí AHL.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Budaj po mesiaci opäť v bránke Colorada