Velebil Hossu, začínal s Kopeckým. Legenda Chicaga končí kariéru

Brent Seabrook.
Brent Seabrook. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|5. mar 2021 o 18:00

Brent Seabrook odohral viac ako tisíc zápasov v NHL.

CHICAGO. Kanadský hokejový obranca Brent Seabrook ukončil vo veku 35 rokov hráčsku kariéru. 

Klub Chicago Blackhawks ho draftoval v roku 2003 zo 14. miesta. Odohral za nich celkovo 1237, v ktorých získal 523 bodov za 123 gólov a 400 asistencií. V rokoch 2010, 2013 a 2015 pomohol tímu k zisku Stanleyho pohára.

V zbierke úspechov má aj zlato zo ZOH 2010 vo Vancouveri, triumfoval aj na MS hráčov do 18 aj 20 rokov.

Už sa nedokázal vrátiť

Seabrook odohral posledný zápas v NHL v závere sezóny 2019/2020.

"Po niekoľkých operáciách a mnohých hodinách rehabilitácií už nedokážem hrať na úrovni, na ktorú som bol zvyknutý," cituje ho oficiálna stránka Chicago Blackhawks.

"Som hrdý na to, že som celú svoju 15-ročnú kariéru v NHL odohral v drese Blackhawks. Bolo mi cťou hrať hru, ktorú milujem, so spoluhráčmi, ktorých milujem, pred fanúšikmi, ktorých milujem v meste, ktoré sme si s rodinou obľúbili," dodal.

Hossu si veľmi vážil

Počas kariéry mal možnosť spolupracovať s viacerými slovenskými hokejistami.

"S Tomášom Kopeckým som hral ešte v juniorke," vravel v minulosti pre Nový Čas.

"Boli sme spolu aj na prvom kempe. Mal super strelu a pamätám si, že veľakrát prekvapil brankára aj od modrej čiary. Tvrdo na sebe makal a mohol hrať na akomkoľvek poste, kam ho tréneri dali. Michal Handzuš bol v našom tíme krátko, no vždy odviedol maximum."

Najdlhšie však spolupracoval s Mariánom Hossom. Ten odohral v drese Chicaga až osem sezón, trikrát sa tešili spoločne zo zisku Stanleyho pohára.

"Marián je skvelý chlapík aj priateľ. Prežili sme spolu veľa zábavy. Bol výborným hráčom a vynikal obrovskou kvalitou. Často sme spolu nastupovali v druhej presilovkovej formácii a aj dvadsať či tridsať sekúnd nám stačilo na to, aby sme skórovali," povedal Seabrook na adresu Mariána Hossu a dodal: "Bolo mi cťou spoznať ho."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Velebil Hossu, začínal s Kopeckým. Legenda Chicaga končí kariéru